Vila i frid

I morse då jag var påväg till mormor så började jag tänka på Maire och Birger så jag ringde till Maires mobil och då sa hon att dom var på lasarettet och att Birger var dålig. Jag och mamma åkte dit vid ett och klockan sex ringde jag till Maire igen och då sa hon att han hade somnat in och att han inte behövde ha ont i slutet, han blev 87 år gammal.

Det finns så många minnen med Birger, så många bra minnen att jag inte ens kan gråta. Jag känner mig ledsen inombords, men jag tycker också att det är skönt att veta att han inte behöver lida mer. Han hade många fina år och han fick leva sitt liv i många år och jag är SÅ glad att jag hade han som granne, för någon som var så påhittig som han är nog svårt att hitta..

När jag var liten så var jag väldigt energisk och påhittig, jag tyckte inte om att sitta stilla utan hoppade och skuttade mest hela tiden. När jag var hos Maire och Birger så försökte Birger få mig att sitta stilla en stund så han sa till mig att om man vispade vatten tillräckligt länge så skulle det bli smör, självklart satte jag igång att vispa. Jag vispade en skål med vatten varje gång jag var där och jag ville ju vara där ofta så att jag skulle lyckas. Efter ett tag så började jag ge upp så en dag då jag kom ut från toan och började om att vispa så blev det tjockare och tjockare och Birger kom och sa "Se du, det blev smör till sist", men han hade glömt gömma undan förpackningen med tapetklister så jag förstod till sist att han bara hade lurat mig.. Shit vilka minnen det finns..

Maire fyller år på juldagen och då jag var ca 5 år så följde jag med Birger till Norsjö där han köpte en jättefin dräkt till Maire och jag fick LOVA att absolut inte säga nåt till Maire om det, så självklart så lovade jag att jag inte skulle säga nåt, men hallå? Jag var fem år, vad visste jag om löften? Så fort vi hade kommit hem från affären så sprang jag in till Maire och skrek: "Marje Marje, Bigger ha köpt en känning ti däj"

Nu ska jag titta lite på tv och fortsätta tänka på alla fina stunder med Birger som granne och låtsasfarfar (han var mer som en farfar än en granne). Har tänt ett ljus också.


Vila i frid Birger!


Trött ?

Inte så värst, men jag måste ju snart sova eftersom att det blir en lång dag med mormor imorron.. Har tittat på Idol ikväll och Erika var hur bra som helst och hon är min stora favorit i Idol, hoppas verkligen att hon går vidare ikväll.

Blir lite irriterad på folk som parkerar på våran gård och som verkar tro att det är fritt fram för vem som helst att så där. För att slippa backa ut på vägen så brukar vi backa åt det håller och det går ju inte om det redan står någon där. Men det blir nog bra och jag tror inte att hon som står där nu kommer att ställa sig där igen, för om hon inte visste att hon står på någons gård så vet hon det nu, hehe : )


Nu ska jag gå ner igen, hejsålänge

Jaasi..

Glasögonen har kommit, ska hämta dom imorron och så ska jag skjutsa mormor på bingon. Sen så har jag bara en ledig dag kvar innan jag börjar jobba.. Men det ska nog går bra! Bilder på valpen kommer senare ikväll, nu ska jag diska..


Jag är kär!

Jag har hittat en skiva som jag MÅSTE köpa nån gång! Erik Hassles skiva är hur underbar som helst och jag lyssnar på hans album på spotify, men jag vill lyssna mera! Jag vill lyssna på den då jag promenerar och då jag städar, för man blir på bra humör av hans låtar! Shit vilken röst han har och man kan inte tro att han "bara" är 21 år..
Haha, kolla håret..

Jag brukar sällan köpa CD skivor för jag tycker att det är onödigt eftersom att det bara är en CD skiva, men nu känner jag nästan att jag måste.. Snacka om beroendeframkallande... Men jag ska nog vänta tills mellandagsrean börjar på CDON eller nåt, haha : )


Ny dag..

Dricker kaffe med grädde i, eller det är nog mer grädde med kaffe skulle jag kunna tro..
Skulle gå ut med Sita för en stund sen och hon ville fortsätta gå, hon ville tillochmed gå bingostigen och det är typ två veckor sen vi gick där sist så hon var väldigt glad och ivrig, hon ville nog komma bort en liten stund och när hon fick se huset igen så var det full galopp hem.

Har inte börjat städa än, har ätit lite frukost/lunch och tittat på Grey´s anatomy (repriser). Nu ska jag gå ner och starta tror jag.. Längtar nästan efter att få börja städa, det är helt sjukt men det är nog för att jag vet hur skönt det är då det är färdigt!

Hejsålänge

Måndag/Tisdag

Man blir lätt dygnsvill då man inte sover dom tiderna som det är tänkt, det är ju tisdag nu men samtidigt så känns det som om det är måndag eftersom att jag inte har sovit än...

Jaja, Nu hade jag tänkt lägga mig och sova lite ett par timmar. Men jag ska nog vänta på att Jonas är helt vaken innan jag blundar, för annars kommer jag att vakna med ett ryck om tre timmar och tro att han har försovit sig.

Så fram tills det är dags för hans väckare så ska jag nog läsa lite ur en bok! Inga bilder ikväll, dom kommer imorron.

Godnatt

Halva huset kvar..

Jag har gjort helt klart här uppe nu så nu är det "bara" nere kvar. Ska diska klart ikväll och sen ska jag göra det sista imorron. Det är kanske inte så bra att starta dammsugaren då Jonas ska upp före tuppen? Nä, skulle inte tro det..

Har spelat in idol som jag ska titta på innan jag går isäng också, och så ska jag starta torktumlaren.. Klockan kommer nog att vara ganska mycket innan jag nuddar kudden den här kvällen, men som sagt så är det mina sista lediga dagar nu så dom ska jag ta vara på!

Vi hade hyrt en film på OK igår men vi hann inte se den och när jag skulle lämna tillbaks den så tyckte hon i kassan att jag skulle komma med den imorron istället : )

NU ska jag gå ner och fylla diskvatten och sen om ni har tur så ska jag lägga upp lite nya bilder på valpen (som inte har fått ett namn än..)

Hejsålänge!

Ett rum klart

och några fler på gång! Sovrummet är nu helt klart och nu ska jag ta itu med resten av övervåningen, kommer att ta ett tag men då det är klart kommer att det kännas SÅ skönt! Jonas ringde och sa att han skulle vara på gummiverkstan ett tag och att han skulle komma hem lite senare, men jag kan då säga att jag blev inte ledsen (jag hinner ju bara med mer städning då)..

ja, det är väl bäst att jag fortsätter ?

Det är inte lätt..

..När man har en medfödd tjurskalle! Jag tänkte städa LITE, men nu ger jag mig inte! Jag ska banne mig städa så att jag inte behöver spendera varje dag resten av veckan med att städa lite här och lite där.. Så som ni då kanske förstår så har jag inte så mycket tid över till bloggen idag. Har snart klart sovrummet och då ska jag fortsätta! Om jag har övervåningen klar innan Jonas måste sova ikväll så kan jag städa nere då han sover och sen kan jag sova då jag är klar och huset skiner (låter som en bra plan tycker jag) och sen ska jag verkligen anstränga mig för att det inte ska gro igen igen! Jag HAR bestämt mig!

Over and out!

Söndag

Det blev en lugn hemmakväll igår, med lite film och godis : ) Vi har sett dom två nya Johan Falk filmerna så nu kan ju gissa om jag blev glad då jag såg att det kommer ut två nya Johan Falk filmer den 7/10 och ytterligare två i november!

Nu ska jag ner och ut med Sita och sen börjar städningen.

Lördag

Ja, jag är vaken nu.. Blev väckt av mamma nyss, så även om hon inte är här hos oss så är hon en fungerande väckarklocka, för har hon ringt så vaknar man. Hon ringde iallafall för att berätta att min kära lillebror som är och friar i Östersund har gjort precis det.. Dom har förlovat sig idag så jag ska ringa dit och säga grattis lite senare, han kunde inte prata i telefon av någon okänd anledning (mamma sa varför men mottagningen här är ju SÅ bra)..

Nu ska jag gå och väcka han som sover och sen ska vi gå ner och äta och sen blir det STAN! Kanske ska skriva att sita mår bra och trivs väldigt mycket med livet som mamma : )

Skriver mer sen

GRATTIS LILLEBROR!! (och grattis Sara)

Godnatt

Nu är jag hemma igen, blev så sugen på att åka lastbil en liten sväng så jag följde med Jonas härifrån till stan : )
Sita vill nästan inte gå ut och om hon till slut går med på att gå ut så rusar hon iväg till diket och pinkar och sen är det hundranitti in igen. Hon är så orolig för sin valp och det är ju bra att hon bryr sig..

Imorron blir det stan för min del och jag ska hämta mormor halv tio (hur ska jag orka?), jag hoppas att jag inte sover för länge, nu hade det verkligen varit bra med en mammaväckarklocka..

Nä, nu ska jag sova så att jag ha en chans att orka stiga upp ur sängen i tid..

Nu kommer dom!

Alla mina senaste bilder (alla tyvärr tagna med mobilkameran så dom kan vara lite suddiga).

Börjar lite försiktigt med en bild av en glad morbror som fyllde 50 i sommar..
(jag sa LE så det var nog det han försökte)

Brons vill vara som alla andra människor, ska han sitta så ska han göra
det ordentligt.. PÅ stol

Lindas grisar : )


En snygg(?) lillasyster...


Sita före valpningen..


Första bilden på Sita och valpen..


Ser ni så söt hon är?


Hon tyckte om att suga på mitt finger..

 

 




Snart helg igen!

Det var sååå skönt att sova, men tyvärr så hade jag en personlig väckarklocka i morse, mamma var här.. Så klockan tio fick jag inte sova längre, men då jag kom ner till köket så fanns det kaffe : ) Jonas sover fortfarande, men jag ska låta han sova ett tag till, han ska ju jobba ikväll.. Imorron så blir det stan och optikern igen, men den här gången så ska jag ha bestämt vilka bågar jag ska ha, och jag har nog faktistk redan bestämt mig tror jag, är iallafall säker på dom två som jag tycker bäst om..

Dom kommande fyra dagarna kommer inte att vara en dans på rosor.. Sita får inte slicka/bita/riva på stygnen och hur fasiken ska det gå då hon inte har nåt skydd för såret? Nä, men det ska nog gå bra, det är bara att se till att hon har annat att tänka på (typ valpen)..

Nu ska jag gå ner och göra nåt vettigt, men senare idag ska jag ringa till försäkringsbolaget (om jag kommer ihåg)..

hgjghm

Sita ligger ner i valphagen nu och rengör sin valp. Vi har fått strikta order om att hon INTE får slicka eller bita på sitt sår, så nu är mamma här..  Det fanns två valpar i Sitas mage, men det var bara en som överlevde och som kom ut själv, för att få ut den andra så snittade dom och plockade ut "han", men som var väldigt stel redan från början. Sen så fick Sita ligga och vakna och få klart dropp och sen fick vi åka hem. Dagen idag har alltså endast handlat om valpar..

Det har varit en lång och tuff dag, men jag blev lite gladare nu då jag hämtade posten och såg att jag hade fått avtalet från kommun : ) Har kollat igenom det och såg att jag har fått 14 kr högre timlön än förut : )

Nu ska jag titta lite på tv och vila kroppen. Ska hämta Jonas i stan då han slutar så vila är nåt som behövs innan dess..

Hejsålänge

.

Nu kommer dom!!

Måndag

Är Sita bra på att smyga eller är det jag som är döv? Hörde inte att hon kom in i kontoret/f.d gästrum och hoppade upp i sängen, hörde bara då hon började rengöra sig själv..

Orkar inte med så mycket idag, är så trött och slut och imorron ska jag jobba.
Var hos optikern idag och det blir glasögon för min del, precis som jag trodde. Nu gäller det bara att välja bågar som jag ska trivas med LÄNGE, så ni kanske kan förstå att jag har lite beslutsångest ?

Hejsålänge

Söndag

Jag tror att Sita kommer att ha ploppat ut sina valpar innan torsdag, det är jag ganska säker på.
Vi har mycket att göra nu så jag har inte tid att skriva mer än såhär tyvärr.. Mamma kommer hit ikväll för att kolla hur det går. Sita är så himla duktig och jag är INTE avis..

Tröttare än tröttast!

Det blev en väldigt lång dag för mig idag så nu är jag hur trött som helst. Vi var till stan idag och köpte ett halvband till Sita så att hon inte behöver ha selen hela tiden, sen åt vi middag i Bursiljum och sen så for vi hem. Jonas fick en idé om att vi skulle prova om den bruna hörnsoffan gick in i opeln, men det gjorde det inte så då fick vi låna en släp. Sen så lastade vi soffan och for mot Norsjövallen där lillebror satt och väntade. Eftersom att vi hade släp så for vi och hämtade peters soffbord i finnäs så nu har han inga mer saker som ska flyttas (tror jag då).

Nu är jag så trött så att jag inte ens orkar läsa vad jag har skrivit så ni kan ju ta allt med en nypa salt (eller socker om ni hellre vill det). Nu ska jag lägga mig i sängen och SOVA!

Förresten för alla som vill veta så är det den 20 september idag och dagens namn är: Elise och Lisa
Godnatt

GÄSP!

Jag har varit vaken i två timmar nu och jag kan inte fatta hur jag kunde vakna så tidigt (?) utan väckarklocka. Har jag inget alarm så brukar jag kunna sova hur länge som helst. Har hunnit hänga tvätt och starta en ny maskin och sen har jag legat och läst lite ur boken "Anhöriga" samtidigt som jag har lyssnat på tvn. Nu måste jag nog ner och äta nåt..

Jag var dålig igår, jag syndade.. Jag åt en hamburgare på krysset (men med GI-bröd) så nu blir det hårda tag tills nästa vägning : )

Tror att Sita vill ut nu.
Hejsålänge

Bra jobbat..

..Burträsk hälsovård! Har pratat med "min" handläggare på folksam och han sa att det var jävligt konstigt att jag var tvungen att betala mitt senaste besök kontant då han i sitt brev till vårdcentralen skrivit att dom skulle skicka en faktura till han eftersom att kunden (jag) inte skulle behöva lägga ut dom kostnaderna själv, men tydligen så hade dom missat det där eftersom att hon som jag pratade med sa "kan du inte betala så får du inget intyg.."
Så nu ska jag skicka kvitttot och så kommer jag att få tillbaks pengarna nästa vecka..

Nu ska jag gå ner : )

Det är svårt

att göra som man har tänkt, har inte tagit mig ner till disken än men jag ska snart göra det. Ringde till en kompis i Örebro som jag inte har pratat med på ett år och även om jag har tänkt ringa typ tusen gånger så har jag alltid kommit på det för sent på kvällarna, hon har ju två små barn så jag vill ju inte väcka dom.. Men nu ringde jag iallafall och det blev en trevlig pratstund.

Nu ska jag iallafall pallra mig ner och sätta igång diskandet.

hmm..

För typ två timmar sen så kollade jag på sf.se och då hade dom 40 lediga platser till kl 21.00 imorron och 60 platser kvar till 18.00 och nu är det 9 platser kvar på 21.00 och 27 platser kvar på 18.00, det verkar som om platserna går åt som smör i solsken.. "Flickan som lekte med elden" verkar vara vääääldigt populär.. ALLA vill se den!

Helg igen!

Veckorna bara flyger förbi och nu är det helg igen : ) Vet inte vad vi ska göra  den här helgen, men det blir nog väldigt lugnt och eftersom att det är 6 dagar kvar tills valparna är färdiga för utploppning så måste vi nog se till att vara hemma en hel del.

"Flickan som lekte med elden" verkar vara hur bra som helst och jag vill SE den snart! Har läst om den på olika sidor och den verkar vara minst lika brutal som förra filmen. Nä, nu ska jag diska och sen ska jag hänga tvätt och sen kommer Jonas hem..

..och sen är det helg!

Trött och slut

Slutade jobba kl 9 i morse och sen dess har jag inte gjort så mycket förutom dagens middag som blev jättegod. Gick och la mig en liten stund för att vila lite men jag började må fruktansvärt illa och jag blev illröd i hela ansiktet. Jag vet inte varför det blir så, men det är inte första gången, sist det hände var i februari..

Känner mig inte så jättepeppad att skriva i bloggen, men just nu var det typ det enda jag kom på som sysselsättning före IDOL börjar. Det absolut bästa med idol är programmen fram tills man får börja rösta, då blir det lixom så... tråkigt på nåt sätt..

Nä, nu blir det kolla lite på norran och sen så blir det sängen och IDOL!!

Jobb

Nu ringde dom och frågade om jag kunde börja jobba 13.30 för det var en som hade blivit sjuk så det är bara att pallra sig iväg. Måste packa sängkläder och sånt för det är övernattning. Sen så måste jag hinna äta lunch och hinna packa ner nåt att äta till middag..

Måste komma ihåg att påminna jonas om att han måste spela in idol..

Får helt enkelt skriva mer imorron då jag kommer hem.
Hejsålänge

tjoho

Nu ska jag fara på vårdcentralen och höra vad läkaren har att säga, ska ju få nåt intyg som ska skickas till försäkringsbolaget så vi får se hur det går. Skriver mer sen. Jättetrött är jag oxå, men mätt för ovanlighetens skull : ) (brukar alltid bli hungrig då jag äter frukost)..

Hejsålänge

Godnatt ?

Först ska jag diska, sen ska jag sova.. Ska vara på vårdcentralen 10.30 imorron för att få ett intyg om mina skador från dejten med tallen och sen ska jag skicka kvittot till försäkringsbolaget på en gång..

Nä, måste verkligen sova ordentligt inatt och jag hade lovat att diska undan innan jag gick och la mig så det är bara att pallra sig ner och hålla sitt löfte!

Andra dagen på GI-noll förresten och jag tycker att det går ganska bra, börjar förstå lite mer av det hela nu och det är inte riktigt så extremt som jag trodde från början. Hoppas att det får se lite resultat då första veckan är över så att jag får motivation att fortsätta..

Godnatt!

Lillasyster till salu?

Nä, jag bara skoja, lillasyster på besök skulle nog stämma lite bättre.. Mathilda har nyss varit här och druckit lite kaffe med mig. Idag har Sita bara varit ute, hon vill knappt äta och hon vill mest ligga ner och lata sig, men det kan jag ju förstå, hon börjar ju bli så rund om magen : )

Nu ska jag städa lite :)

Usch

Sita bestämde sig för att väcka mig före väckaren ringde, hon ville ut och nu vill hon inte komma in, hon hoppas väl på att få ett grisöra? Jag har ont i huvudet idag och jag måste vila lite sen då Sita har bestämt sig för att komma in igen. Trött, tröttare, tröttast.


Kär.

Visst är den fin? Den vill jag har och mysa med i vinter! (hon klarar jag mig utan, det är tröjan jag vill ha) : )


Det är bra att ha ett mål

och när jag har uppnått mitt mål ska jag beställa en tröja från Ellos : ) Hittade en jättefin idag som jag VILL ha, men jag tänkte att jag ska se hur det går med mitt ätande först. Första dagen är avklarad och det har gått bra, har inte varit lika hungrig som jag brukar vara och det är ju positivt. Har tittat på "Svenska hollywoodfruar" ikväll och en av dom verkar vara en riktig ragata som inte förtjänar att vara rik, blev så irriterad på hur hon betedde sig men det kanske är det som är meningen och anledningen till att dom har valt så olika kvinnor, hur kul hade det varit om dom hade tre kvinnor som var snälla och gulliga och inte det minsta uppkäftiga och otrevliga? Jaja, ska sluta titta på såna där skitprogram!

NU ska jag ner och stöka färdigt i köket så att jag har mindre att göra imorron. Vill sova lite mer imorron än vad jag gjorde idag. Men som sagt så var det en trevlig turné och jag borde egentligen göra det oftare så att man har mer tid att spendera med dom man besöker..

Nä, nu blir det inget mer bloggande ikväll/natt så jag hoppas att ni överlever till imorron!

En lyckad dag!

Nu är jag hemma efter en lyckad dag : ) Precis då jag kom fram till Norsjö så ringde dom från kommunen och frågade om jag ville tacka ja till en tjänst på 80 %, panavtal visserligen men ändå helt ok, så jag tackade självklart ja! Så från den 1/10 så är jag inte längre arbetslös och det känns JÄTTEBRA!

Nu ska jag ner och titta på "Svenska hollywoodfruar", vi har ju en inspelningsbar dvd så jag kan se programmet när jag vill, men jag väljer att se det nu.. Vill ju komma isäng nån gång oxå..


Norsjö

Nu ska jag duscha och sen ska jag fara till Norsjö på turné : ) Hinner inte skriva så mycket mer just nu, mina morgonbestyr tog så lång tid.

Första dagen med GI-noll idag, om någon vill läsa vad det är jag har gett mig in på så är den här sidan bra, det var han som "kom på" just den här metoden (om jag inte har fattat helt fel).. Han gick ner 65 kilo med sin metod så det verkar ju fungera.

http://www.skaldeman.se/

Nu ska jag sticka. hejsålänge

Jonas är så söt..

Jonas: Jag kan inte sova..
Jag: Försök att räkna får så somnar du nog.
Jonas: VA?! Ska jag måsta fara till André?

Haha, alltid när jag var liten och inte kunde sova så sa mamma att jag skulle blunda och föreställa mig får som hoppade över ett hinder och så skulle jag räkna dom och efter en liten stund så sov man som en stock.. Kanske för att det var så tråkigt, men man somnade iallafall..

Limporna är i ugnen nu och snart ska jag gå ner och ta ut dom ur ugnen.. Sen blir det sängen för mig :)

Söndag

Nu så håller jag på att baka limpa till Jonas (köpte sån där färdig blandning så det enda man behöver tillsätta är vatten och jäst) och sen ska jag baka chokladmazarinkaka så att jag har med mig nåt gott då jag ska till Norsjö.
Ikväll har jag ätit mina sista makaroner på ett bra tag framöver för nu har jag bestämt mig för att testa GI-noll. Alla som har testat GI-noll säger att det fungerar så jag tänkte testa ett par veckor och se om det ger resultat : )

Nä, nu måste jag ner och baka igen.. Kanske skriver mer senare innan jag ska sova.. Om typ två timmar..
Gokväll!

Dragkamp

med Sita.. Det måste ha gått nån älg eller nåt på bingostigen under natten/morgonen för hon var helt tokig och jag höll inte på att orka hålla emot, jag är helt blöt i svett nu och det är tur att jag inte duschade före..Hon gick runt, runt och virade in kopplet i typ varje träd som vi passerade.. Nu ska jag bara slänga mig in i duschen och sen ska vi fara till bursiljum och äta middag och sen ska vi på coop bygg en snabbis..

Nä, nu måste jag duscha så att vi inte blir sena : )

Som vanligt!

Så blev det sovmorgon idag, vi hade båda ställt klockan på åtta, men jag behöver kanske inte säga att vi steg upp ett antal timmar senare för det kanske ni redan förstår? Hade vi stigit upp klockan åtta så hade jag hunnit blogga lite mer än vad jag hinner nu, vi har jättemånga projekt i luften samtidigt just nu och vi ska byta plats på en hel del möbler..

Måste kolla runt på internet efter information om valpfödsel, jag vet ju ingenting och det är många som kommer med goda råd, men alla kommer med olika råd så jag vet ju inte vem jag ska lyssna på.. Aja, nu måste jag iallfall ut och få tyst på Sita för hon har fått för sig att hon ser någon människa på vägen, men det är helt tomt..


Får helt enkelt skriva mer senare. Imorron blir det Norsjö, har bestämt mig nu : )

Nattinatti

Börjar känna mig trött i hela kroppen nu och det är dags att krypa ner i sängen. Imorron ska vi försöka stiga upp vid åtta så att vi hinner göra det som vi har planerat. Har tagit två kortare promenader med Sita ikväll, hon ska ju inte anstränga sig så mycket nu när det "bara" är typ två veckor kvar tills valparna kommer.

Har bestämt mig för att besöka mina hemtrakter på måndag och hälsa på mina gamla grannar och så ska jag försöka hinna säga hej till min storasyster också. Har inte sett henne sen vi förlovade oss i mars, så det är nog dags snart igen.. Och så hoppas jag ju på ett positivt telefonsamtal : )

Nä, nu ska jag lägga mig i sängen och sova film.. Tror att det blir en lisa-film ikväll, känner mig suger på "A cinderella story", eller kanske "Notting Hill" jag har inte riktigt bestämt mig än..

Godnatt

Ljuva värme !

Kan någon gissa vad jag gjorde nyss? Jag tog fram min vinterjacka.. Vet ni hur jävulst underbart det var? Jag älskar värme och jag älskar vintern, men det som är mellan sommar och vinter slipper jag helst..

Nu ska vi snart fara till Bursiljum och äta middag : )
Ha en bra kväll!

.

På måndag så hoppas jag på goda nyheter. Hoppas att det blir som jag vill!

Marley och jag..

..måste vara den bästa boken i världen, shit vad jag älskar den boken och aldrig förr har en bok fått mig att skratta så att tårarna rinner.. LÄS DEN! I början av boken då han hämtar Marley så fick jag mitt första skrattanfall, om ni läser detta så kanske ni kan förstå varför..

"I bilen gjorde jag ett mysigt bo åt honom av några badlakan och placerade honom i det på passagerarsätet. Men knappt hade jag hunnit nedför utfarten förrän han började slingra och vrida sig ut ur handdukarna. Gnyende kröp han på mage åt mitt håll över sätet. Vid mittkonsolen inträffade den första av oräkneliga besvärliga situationer som Marley skulle hamna  i under sitt liv. Där befann han sig med bakbenen hängande över passagerarsidan av konsolen och frambenen hängande över förarsidan. Mitt på hade hans mage strandat ordentligt på handbromsen. Hans små ben for åt alla håll och vispade i luften. Han vred på sig och gungade och guppade, men han satt fast som en lastbåt på ett sandrev. Jag lutade mig åt sidan och strök honom över ryggen med handen, något som bara gjorde honom ännu mer till sig och ledde till ett nytt febrilt krumbuktande. Bakbenen sökte desperat fäste på den mattbelagda upphöjningen mellan de två sätena. Långsamt började han vagga bakdelen i luften så att rumpan lyftes upp, upp, upp  alltmedan svansen viftade ursinnigt och tyngdlagen slutligen gjorde sitt. Han kanade huvudstupa ner på andra sidan av konsolen, gjorde en volt ner på golvet vid mina fötter och landade på rygg. Därifrån var det en snabb och enkel klättring upp i mitt knä."

 

Nu ska jag gå ner till köket och fortsätta mitt diskande, tyckte att jag var värd en liten bloggpaus och nu har jag haft den så nu är det bara att sätta igång igen. Men först måste jag nog ut med Sita så att hon får lätta på trycket lite, hon tittade på mig med sina vackra hundögon när jag gick förbi och då sa jag "Jag ska bara blogga klart och sen ska du få gå ut" då la hon ner huvudet igen och suckade, så nu är det nog bäst att jag håller mitt löfte..

 


Fredag

Nu är snart den är veckan slut och jag har nu varit arbetslös i 11 dagar, börjar bli lite smått rastlös.. Det finns så mycket att göra här hemma, men jag vill ha fasta tider, jag vill ha ett jobb!

Mamma skulle säga att hon hade säkert lyckats få svininfluensan, men istället så blev det "Jag har säkert lyckats få fininfluensan.." Den vill jag oxå ha : )

Sita blir allt tjockare för varje dag som går och det är ju inte så konstigt med tanke på att det växer små liv i hennes mage, men jag kan inte förstå varför hon envisas med att ligga under sängen och sova på nätterna för hon tar sig knappt dit under och ännu svårare är det att ta sig därifrån. Längtar tills valparna kommer ut!

Helgen kommer att bli lugn för våran del och jag ska som vanligt försöka städa lite i helgen, men vi vet ju alla hur det brukar bli med den saken? Meeen, som dom säger på reklamen för triss.. "Plötsligt händer det..", man vet ju aldrig om jag lyckas behålla mitt städil länge nog för att hinna göra klart nånstans..


Haha, nä nu tänkte jag sluta tjollra och jag tror att det är dags för sängen nu : )


Virrpanna ?

Man ska inte prata i telefonen samtidigt som man ska laga mat..

Tog fram fritösen för att göra lite pommes till "middag" och så gick jag till vardagsrummet och försökte ringa till jonas men det bröts, så då gick jag in till köket och tog fram en kastrull och ett paket nudlar. Då ringde Jonas och jag sprang för att svara. Sen så under tiden jag pratade med han så hade jag lagt bort nudelpaketet nånstans så jag letade efter det men det slutade med att jag tog fram ett till paket. När vi slutade prata i telefonen så stannade jag tvärt och sa högt "Men va fan, jag kan ju inte äta pommes OCH nudlar, vad tänker jag med?!" och så plockade jag bort kastrullen och nudlarna (hittade båda paketen), jag vet inte hur jag lyckades plocka fram två olika middags alternativ utan att komma på mig själv, för jag hade ju ställt fritösen och kastrullen brevid varandra.. HAHA..

Ska man vara klantig så ska man vara det ordentligt!

Nä nu jävlar!

Nu måste jag ju ta och skärpa mig! Jag har inte skrivit i bloggen på jättelänge ju ochdet beror nogh först och främst på att jag är arbetslös, jag har ju inte tid.. hihi, nä jag vet inte varför det inte blir så mycket bloggande, men jag tror att det kan bero på att jag inte spenderar lika mycket tid vid datorn som jag brukar göra, jag har insett att det finns så mycket annat att göra, saker som är viktigare..

Ikväll har Cissi varit här och vi har fikat lite och tittat på idol och sen så hjälpte Cissi mig med att hitta instruktionsboken till min inspelningsbara dvd (hon försökte hitta den på internet) och undertiden så satt jag och pillade lite på inställningarna och samtidigt som hon hittade instruktionsboken så fixade jag felet utan att jag egentligen vet vad jag gjorde : )

Nu ska jag läsa lite i "Marley och jag" (en UNDERBAR bok) och sen så ska jag tvätta lite kläder och sen så ska jag nog lägga mig och vila lite : )

Men först så måste jag nog äta middag, det blev så stressigt att jag glömde bort det..

Kladdkaka = GOTT!

Kladdkakan som jag gjorde idag blev hur god som helst och den är jättejättekladdig, men superdupermumsig! Den blev helt underbar och med mörk chokladsmak, men man vill inte ha mer än en pytteliten bit sen är man less..

Sita har fått träffa en golden hane ikväll och hon skällde ut han rejält i början och då hon lugnade sig så började han, men var tyst stundvis och det var ju positivit..

Ska gå upp och lägga mig och titta på tv, tror att det var nån sevärd film på tv ikväll : ) Men först ska jag städa undan lite i köket och imorron ska jag till stan och hämta upp mormor på vägen, det blev bingo för hon iallafall..



Mums filibabba!

Jag har hittat ett recept i Allers som jag bara MÅSTE prova nu på en gång! Det är en kladdkaka som är glutenfri och eftersom att jag aldrig har provat baka nåt glutenfritt så tycker jag att det är spännande att prova : ) Sen så måste jag till Burträsk och lämna tillbaks filmen som jag lånade igår och passa på att ge pernilla på kiosken en liten smakbit av kakan..

Nä, nu ska jag börja baka!


Jag ÄLSKAR ALLERS!

Nu så har jag diskat allt i köket och ska snart gå en runda med sita och sen ska vi till Burträsk och köpa lite nässpray till Jonas och sen ska jag även handla lite saker till en kaka som jag såg i den nya Allerstidningen som kom hem till mig idag : ) Jag ÄLSKAR ALLERS! och nu har jag ringt och kollat upp om det går att förnya premunerationen med färre nummer än 26 och det gick, så nu kan jag fortsätta med allers ett par veckor till : ) Sen så fick man beställa en fikabok helt gratis så det gjorde jag såklart, den kommer inom tio dagar!

Nu ska jag ut med Sita och fortsätta sökandet efter pantflaskor och sen blir det burträsk!

Haha!

Det börjar bli dags för mig att sluta planera.. Tror ni att jag har städat nåt? Nej. Tror ni att jag har bakat dumlebullar? Nej.
Vad har jag gjort då? Jo, jag har väntat på min lillebror för att vi skulle äta middag, sen så ville han bara ha nudlar så så blev det och nu är jag döhungrig. Sen så skulle han tanka så då följde jag med till Burträsk och då hyrde jag en film på Ok, tog en sån där äldre film som är billigare men säkert minst lika bra som alla nyheter. Tog en sån där "må-bra-film" som man mår bra av helt enkel. Har sett den klart nu och nu sa Jonas att han snart var påväg hem, så det var ju bra tidsfördriv, vågar inte göra så mycket nu för peter sover ju och han ska upp tidigt så jag vill inte väcka han..

Nä, nu ska jag peta lite på Sita och kolla om hon vill ut och pinka lite innan det är dags för sömn..

Hejsålänge

Nu är jag här en snabbis. .

Tänkte bara säga att nu är helgen slut och jag har äntligen tagit mig tid att kolla lite på internet (och blogga). Igår påbörjade vi flytten av kontoret som ska upp till gästrummet och gästrummet som ska ner till kontoret, men vi hann inte klart och vi hann inte klart idag heller så det har varit halvkaos här hemma sen igår.. Lillebror har sovit här i natt för han skulle jaga nånstans. Sen så var vi hos Jonas föräldrar och åt mat och såg "Män som hatar kvinnor" och jag tycker att den var bra, men nästan lite väl brutal..

I lördags var vi på bio och såg den nya Beck filmen och jag tycker att den var jättebra! Nästa film kommer ut på bio 2010,  och jag hoppas att den kommer början av året : )

Nu ska jag köra lite kartonger och sånt till återvinningen i Bygdsiljum och sen ska jag hem och städa. Jonas ska snart fara på jobbet, han jobbar eftermiddag i veckan så det blir lite ensamt på kvällarna, men ikväll ska nog min lillebror hålla  mig sällskap (om han inte kommer på att han måste hem eller nåt)..

Tänkte baka lite ikväll också, hur låter det med dumlebullar?
Hejsålänge



Lördag

Det var skönt att sova.. Har varit ut med Sita och nu ska vi försöka bestämma vad vi ska göra idag. Sen ikväll så vet jag inte heller vad som händer, jag har gett Jonas två förslag men jag tror inte att det blir nåt av dom : )

Nä, försöka göra nåt vettigt idag vore ju bra.
Hejsålänge


Länge sen sist..

Det är flera timmar sen vi gick och la oss, klockan var just efter halv tio och vi startade en film att sova till, men jag kunde inte somna.. Dom första minuterna tyckte jag att filmen verkade vara jättedålig, men jag ändrade mig snabbt och nu 2 timmar och 46 minuter senare kan jag lätt säga att det är den överlägset bästa film jag någonsin sett. Vi ska lämna igen filmen imorron, så jag hinner inte se den igen, men jag ska köpa den en dag för den är verkligen UNDERBAR!

Benjamin Buttons otroliga liv


Den får FEM galna gubbar av FEM möjliga!




Nu blir det SOVA!


Nu är jag här igen

men bara för att säga att nu sticker jag ; ) Hehe, nä jag ska skriva lite först.. Skulla stiga upp klockan sju, men hur ofta blir nåt som jag har planerat? Iallafall så steg jag upp 08.18 och sen så har jag gjort mig redo för idag ska jag söka jobb! Eftersom att det är ganska långt till stan så tänkte jag börja med att ta en tur till Robertsfors och sen kanske om jag hinner ta en tur till Ånäset.. Såååå, wish me luck eller ge mig ett jobb!

Måste bara ut med Sita så att hon får pinka lite : ) Sen sticker jag!

Ojsan

Dom måste ha ganska lite att göra på dagarna..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5732897.ab

Jag tänkte ta mig tid..

..till att skriva lite här i bloggen : ) Ja, jag vet att klockan är mycket och att jag borde sova för att det är en lång dag imorron, men jag tänkte faktiskt på mina stackars läsare som inte har nåt att läsa så jag offrar några minuters sömn för er ; ) Idag så har jag varit till stan med mormor och spelat bingo. Vi satt där och spelade och så kom hon som sålde brickorna och pratade lite och då blev jag lite ofokuserad och kunde inte hitta nummer 32 och när nästa nummer kom så såg jag att dom var brevid varandra och att jag då fick bingo, men eftersom att jag blev så förvånad så nästan skrek jag BINGO! och alla hoppade till för att dom blev så rädda. Mormor börjar småskratta och säger sen "Vilken tur att det inte är någon här inne som har dåligt hjärta", haha jag var typ den enda under 50...

Sen ikväll så har jag bakat lite och så har jag faktiskt städat en hel del så jag känner mig ganska duktig.. Vi var förresten och hälsade på våra nya grannar som fick tillträde till huset igår. Det är ett ganska fint hus men det känns mindre än vad det ser ut.. inte som vårat : )

Nä, nu ska jag ge mig.. Sova lite kanske ? Förresten, fick några jättefräna saker av mormor som jag ska försöka lägga ut bilder på, jättesmart idé faktiskt : )


Godnatt

Oooops

Jag har varit påväg att uppdatera bloggen hur många gånger som  helst idag, men jag har bara hunnit börja så har jag blivit avbruten av nåt.. Igår så var Sita hos veterinären och det var valpar : ) Dom borde komma kring den 24/9, men man vet ju aldrig exakt..

Idag så har det varit full rulle, jobbade till nio och sen var jag till sjukgymnasten och sen så har timmarna bara försvunnit.. Sen så har jag gått en långpromenad med Sita och sen gick jag även en 35 minuters promenad med mina älskade stavar och jag blev hur slut som helst, dom hjälper en verkligen att gå fortare men jag kommer säker att ha träningsvärk imorron.

Imorron så ska jag skjutsa mormor på bingon och sitta där med henne och sen ska jag skjutsa hem hon och då ska vi spela lite yatzy och umgås en stund : )

Nä, nu blir det mys med Sita och sen sova.
Godnatt


RSS 2.0