Sotarn är här

Så jag fick ta en tillfällig paus från mitt bakande, hoppas att jag hinner göra klart bullarna annars blir det problem...

Kaffe!

Kaffe är otroligt gott, speciellt efter en kall promenad med hunden. Så fort kaffekoppen är tom så ska jag börja med bullarna. Känner mig lite småstressad men det borde gå :)


Ny vecka - nya äventyr

Glömde visst bort bloggen igår, men igår var en sån där riktig slappardag. Vi vaknade sent och for till stan och gick på skyltsöndagen, men det var ingen hit. För mycket folk och för kallt. Sen for vi upp till solbacken och handlade lite smått o gott på rusta och sen handlade vi mat på maxi. Sen for vi till Bursiljum och åt söndagsmiddag och jag och Anette beställde lite saker från min favoritsida (just nu iallafall) så jag längtar jättemycket tills dom grejerna kommer :)

Nu håller jag på med dagens lunch, det blir pölsa och potatis och sen ska jag göra lussebullar och sen ikväll blir det jobb :)

Hos lillebror i Finnäs

Efter julgröten så packade vi in oss i bilen och for till skråmträsk och plockade upp min lillebror som stod på en P-ficka och så for vi till stan och hämtade hans sambo och deras hundar och sen skjutsade vi dom till Finnäs för deras bil är lite död. Har varit hos min storasyster och hälsat på lite också. Då vi passerade fromheden så var det -24,5.. hurvas..

NU ska vi fara hem


Lördag

Nu är det lördag och klockan tre så ska vi vara på Allégården och äta julgröt och sen vet jag inte vad som händer. Smörgåstårtorna blev färdiga igår även om det tog lite tid och jag hoppas att dom gick att äta.

Nu ska jag duscha och göra mig klar.

Jag kommer aldrig att bli klar!

Jag hinner inte långt innan det är nåt som stör min koncentration, just nu är det mimosaröran som inte blir bra så nu måste jag på Ica och köpa lite mer grejer som jag egentligen inte behövde men måste ta till plan B då plan A inte blev bra. Sita följer mig vart jag än går och jag undrar om det är för att jag "råkade" tappa ner ett par skinkbitar åt hon för en stund sen. Bestämde nyss att det blir älgstek till middag så jag måste köpa lite saker till den också..

Nu blir det bygdsiljum och sen ska jag banne mig göra klart tårtorna!

Bra start?

Den här dagen känns inte så lovande men jag hoppas att allt går som det ska. Jag kom hem typ halv nio och då stod sigvard på infarten så jag körde och ställde mig i korsningen för att vänta på min tur och sen då han skulle därifrån så ville inte bilen samma sak som Sigvard, men tillslut så fick han sig lös iallafall :) Sen så gick jag och satte mig vid datorn för att hinna få tag i en sån där klänning men den större storleken blev slut direkt och även om jag satt beredd så försvann den mitt framför mina ögon så det fick bli en storlek som jag är lite osäker på men om jag inte kan ha den så får jag väl gå på nån snabbdiet före jul så att jag åtminstonde får på mig den :D Nu så ska jag ut med vovven och sen ska jag elda och sen så ska jag börja tillverkningen av smörgåstårtorna!

Blev iallafall så att jag beställde en mössa och den där klänningen. Mössan ser ut såhär.


Ha en bra dag!

Jag har bestämt mig

Jag ska nog köpa den där klänningen imorgon då jag kommer hem från jobbet. 149 kr känns som ganska billigt och jag tycker ju att den är jättesnygg! Så den ska jag ha på julafton (om jag inte hinner ändra mig hundra gånger innan dess). Får hålla tummarna på att den finns kvar i min storlek, vill ju inte ha en klänning som är för liten..
Det jag inte gillar med den här årstiden är att det blir mörkt så fort, men snart är det vår och sommar igen och då kommer jag att klaga på myggen och att det aldrig är mörkt istället.. Haha, aldrig är man nöjd med nåt..

Vi fick upp klockan tillslut men den blev kanske lite liten men det får vara så ändå, tycker ändå att det blev bra. Längtar till imorron för då ska jag göra smörgåstårtor och så ska jag göra en överraskning till min älskling :)

Nu måste jag göra mig klar för att fara på jobbet. Hoppas att alla får en fortsatt trevlig kväll!

HJÄLP!

Jag har beslutsångest (inte så ovanligt). Jag har hittat en klänning som jag är lite sugen på, den skulle vara jättefin att ha på julafton och den kostar 499 kr MEN imorgon så är den "dress of the day" och kostar då 149 kr. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska köpa den eller om jag ska leta efter nån annan på stan. Är det nån mer än jag som tycker att den är snygg?

HJÄLP MIG!



(bild lånad från bubbleroom.se)

Får snart besök

Victoria kommer hit så fort Gustav har vaknat och då ska vi sätta upp klockan i vardagsrummet. Jag har velat sätta upp den hur länge som helst men jag lite helt enkelt på mitt ögonmått så jag väljer att ringa en vän :)

Jag vet inte vad som hände men mitt bloggsug blev jättestort idag. Jag vill inte göra annat än att blogga just nu :)
Eftersom att jag bakar mycket så har jag skaffat mig en bakblogg (ja, en till men den här är bättre). Och där har jag lagt ut lite bilder och tips och eftersom att jag inte vet hur man lägger ut en länk (fortfarande) så skriver jag bara ner adressen ;)


Http://bakarmedhjartat.blogspot.com

Jag fick paket idag!

Idag så fick jag äntligen mitt paket från tradera. Jag hade beställt (till fast pris) ett papper som gör chokladen mönstrad. Man smälter choklad och sen lägger man ut den på pappret och då det torkat så har man choklad med mönster på. Perfekt att ha om man ska dekorera med choklad på tårtor eller bakelser. Någon som kan gissa vad mitt papper hade för mönster?! Ingen?! Haha, hjärtan såklart! Sen så fick jag ett paket förra veckan också och det var en väggtext från tradera och så i måndags så fick jag mitt tårtpapper till Gustavs tårta (han fyller ju 1 år den 17/12), men nu är det slut på tradera fynd för ett tag.

Sen så var vi på Jula i lördags och då hittade jag världens roligaste och sötaste julprydnad. Sita tycker inte om våran nya kompis men hon får vänja sig för den här kompisen stannar hos oss! Han sjunger och dansar och han är ju så söt (men Sita är sötare).


Godmorgon!

Idag är det dagen före fredag och imorgon är dagen då jag ska få göra det jag ÄLSKAR, för då ska jag göra smörgåstårtor. Jag älskar ju allt som har med bakning att göra men det är nåt speciellt med smörgåstårta. Kan ju vara det att jag inte har gjort så många förut och då blir det lite extra spännande. Hoppas att dom blir goda :) Sigvard var här för en timme sen och drack lite kaffe och pratade lite och så gav jag han en matlåda med chili con carne och frågade om det var nåt han brukade äta och då sa han att det var länge sen han åt det, men han skulle äta lådan han fick redan idag.

Jag har en fråga och jag hoppas på svar (brukar ju inte få kommentarer så  ofta). Hur gör man för att få bort stearin från ett bord? Går det överhuvudtaget? Det är ett fint bord och jag vill inte att det ska bli förstört.

Nu tänkte jag göra nåt som jag sällan gör, jag tänkt lägga ut lite bilder. Idag blir det bara bilder på våran fina vovve Sita men hon är ju så fin så det gör ingenting :)

Hoppas att alla för en bra dag, för min del blir det städning.NU

Nu får det vara nog!

Nu ger jag upp för ikväll. Det känns som om det var jättelänge sen sist jag var uppe så här sent men nu är det verkligen dags att hoppa i säng och krypa ihop och sova GOTT. Var ut med Sita nyss och då körde Urban förbi så han stannade av och vi pratade en stund och sen gick jag in i värmen och gjorde klart det som skulle göras.

Eftersom att det var så länge sen sist jag bloggade (om man bortser från dagens inlägg) och mycket har blivit planerat sen sist jag skrev. Nästa vecka så kommer jag att jobba ganska mycket och så har jag jobbhelg och veckan efter så kommer jag att vara ledig väldigt mycket och det är då saker kommer att hända :) Jag ska (förhoppningsvis) till Luleå och hälsa på min kära vän Janna och jag har bestämt att hon ska lära mig lite saker om bloggen och andra datasaker som kan vara bra att kunna. Sen så den 11-12/12 så ska vi till Piteå på julshow och det ska bli jättekul, hela den veckan blir kul! Och snart är det jul :) Jag har inte börjat julpynta än men det kliar i mina fingrar och dessutom så har jag en sambo som säger att julpynta ska man inte göra i november.. Längtar!! Har lyssnat på julmusik i snart en månad och jag är fortfarande inte less (men jag lär bli) och jag har planerat MASSOR! Julgardinerna i köket ska upp före jul och dom ska ner före påsk.. :)

Nä, nu orkar jag inte skriva mer (det är nog ingen som orkar läsa heller) så nu säger jag godnatt!



Länge sen sist..

Jag har inte riktigt haft tid att blogga på den sista tiden men jag ska försöka ändra på det :) Den här veckan så har jag jobbat måndag, tisdag dagtur och så har jag en övernattning imorron och sen är jag ledig i helgen. Jag har varit helt slut efter jobbet så därför har det inte blivit nåt bloggande. Idag så slutade jag 16.30 och då for jag hem och kastade i mig middagen och sen for jag vidare till stan och gjorde bort en del ärenden och så var jag på Ica maxi och handlade inför ett uppdrag som ska slutföras på fredag. Jag ska nämligen göra två smörgåstårtor så det behövs ju en del grejer till det, men nu är ALLT handlat och det känns väldigt bra..

Då jag hade handlat allt så tänkte jag mig för innan jag packade in varorna i bilen. Jag brukar lyckas tänka fel varje gång jag är ensam och handlar och ha alla påsar på vänster sida eftersom att det är närmast förardörren, men det som blir fel då är att då jag ska in i garaget så blir det väldigt litet utrymme just på den sidan. Iallafall så tänkte jag till ordentligt den här gången och ställde allt på den högra sidan och då jag kom hem och hade parkerat bilen och skulle börja bära in mina varor så gick inte dörren att få upp. Den var fortfarande låst även om resten av bilen inte var det och jag försökte flera gånger att låsa och låsa upp men det gick fortfarande inte.. suck! När jag för en gångs skull tänker så fungerar det inte.. Fick klämma mig in på den andra sidan och försöka lyfta påsarna från golvet (i jävligt fel vinkel) och tillslut så gick det :) sen så skulle jag gå två gånger och tänkte mig inte för (igen) och tog lite allt möjligt och bland dom påsarna fanns ett par hundben till Sita. Ställde påsarna på golvet i hallen och gick ut till bilen igen för att hämta resten och då jag nästan hade fått ut allt så kom jag på att påsen med benen var inne och Sita var troligtvis i samma rum.. Rusade in och fick se Sita stå och lukta ordentligt på påsen och så gick jag dit och skulle lyfta upp den och då var den full i dreggel.. Efter det så hade jag en hund bakom mig vart jag än gick..

Kände mig så sugen på att vara lite huslig idag eftersom att jag inte har haft tid eller ork till det tidigare i veckan så då jag kom hem (21.45) så började jag göra matlådor. Gjorde lite chili con carne som ska svalna nu och sen packas så att vi har mat att ha på jobbet.

Nä, nu ska jag städa undan lite och sen ska jag kolla på greys.
Godnatt!

Fredag

Nu är det fredag igen och jag är ledig i helgen och kvällen ska invigas på bästa sätt.. Krysset här kommer vi!

Igår så var jag i stan och skulle köpa lite julklappar och det slutade med att jag köpte en tröja åt mig själv. Då jag frågade Jonas vad han tyckte om den så sa han "Den var ovanligt normal" så jag antar att det var åositivt :)

Det är tur att jag är snabb ibland.

Kom hem för ungefär 25 minuter sen och då jag hade eldat så tänkte jag gå upp och klappa lite på Sita och det gjorde jag, men hon låg för nära kanten så när hon slappnade av så gled hon ner från sängen men då var jag snabb så jag hann fånga hon innan hon landade på golvet :) Hon såg så förvånad ut och fattade inte varför hon låg i mina armar helt plötsligt..

Jag tog ett beslut nyss och det var att inte vila nåt innan jag ska åka med Jonas till stan, jag hade tänkt låna mammas soffa senare istället. Vad ska jag hitta på och göra nu då? Jo jag tänkte sortera lite bilder och skicka till framkallning och så tänkte jag blogga lite på min nya bakblogg som jag skaffade för ett tag sen, men eftersom att jag ibland är lite småkorkad så har jag inte kommit på hur jag ska logga in än men det kommer väl så småningom.

Tänkte också före över lite bilder från min iPhone och min kamera så att ni får se vad jag gör då jag inte jobbar eller bloggar (dvs inte så mycket).. Sen så ska jag också välja ut lite bilder till min nya design som VBJ ska göra (Världens Bästa Janna) så jag har fullt upp iallafall.

Vissa bilder som jag har lagt upp nu kanske jag har lagt upp förr men jag orkar inte kolla det för just nu är jag lat.





Ny vecka!

Är påväg till sängen nu, hade tänkt sova ett par timmar innan jag ska jobba igen men först vill jag visa er att jag lever och mår bra :) Har nyss kommit hem från Norsjö, eller ja jag har varit hemma lite drygt en timme men jag har eldat och rastat vovven och lite annat så jag tycker att det känns som om jag nyss kommit hem.

Har varit hos min syster Linda idag och firat Fridah som fyller 18 år idag! Grattis!
http://nittiotvaelvafemton.blogg.se
(jag vet inte hur man gör klickbara länkar på den här datorn, det måste vara nåt knasigt..)
Jag hade gjort en tårta med en tårtbild av Tokio Hotell (hennes favoriter) och så fick hon några fina saker till rummet, ljuslykta och prydnadshjärta. Imorron så hade jag tänkt lägga upp lite bilder på tårtan samt lite andra bilder. NU blir det SOVA för min del! Godnatt!

En låååååång dag idag..

Idag så vaknade jag kvart i åtta och steg upp och gjorde mig klar, sen så for jag till stan för att göra lite ärenden och nu är jag hemma igen för att om ett par timmar åka på jobbet. Imorron ska vi fara till Umeå och sen på kvällen så ska jag göra en chokladmoussetårta till Victoria och sen på söndag ska jag jobba :) Sen på måndagmorgon så har jag ett "hemligt" uppdrag och jag hoppas att dagen går som jag planerat..

Jag har snart lyssnat klart på Den orolige mannen, den sista boken i Wallander serien och den är jättespännande just nu så jag gör flera saker samtidigt så att jag inte ska behöva sluta lyssna :) Sita är förresten världens gulligaste hund och just nu ligger hon och "pratar" i soffan.

Nu ska jag fixa lite inställningar på min telefon så nu ska jag sluta blogga :D

En ny dag

Jag vaknade av mig själv halv elva så nu är jag nästan pigg :) Idag skulle egentligen sotarn komma men han var sjuk så vi skulle få en ny tid och det är ju bra för det betyder att jag kan elda idag (typ NU) för det är bara 16 grader här inne. På min "att göra lista" idag så står det fem saker: Äta, Gå med vovven, elda, baka och jobba så jag antar att det är bäst att starta så att jag hinner göra nåt av det jag hade tänkt innan jag ska fara o jobba :)

Sita har gjort en lååång natt inatt.. Först så la hon sig vid halv nio tiden och sen har hon legat i sängen tills nu.. Hur orkar hon? :)

Hoppas alla får en trevlig dag!

Jag vet att jag är seg!

Det är ingen nyhet. Kände att det var dags att blogga igen :) Som vanligt så är klockan mycket och jag är vaken, håller på att baka. Idag så har jag inte gjort så mycket, jag har mest legat och vilat och sen så har jag lyssnat lite mer på min ljudbok och jag är helt fast, vill bara lyssna på ljudboken och jag hoppas att boken slutar på ett bra sätt..

Nu ska jag fixa lite saker :)

Gomorron?

..eller vad säger man vid den här tiden på dagen? Jag somnade ungefär vid halv två och hade tänkt stiga upp kvart i åtta och det hade nog gått bra om det inte hade varit för Sitas dåliga mage. Två gånger mellan halv fem och sex var hon tvungen att gå ut och vi var väl ute ca 20 minuter per gång. Jag var inte så vaken då jag skulle vakna och sen så vaknade jag flera gånger efter det och tänkte att "nu stiger jag upp" men jag kom inte längre än till själva tanken för sen sov jag igen. Vaknade (och lämnade sängen) för en timme sen och nu är jag redo att fara till staaan..

Skriver mer senare idag :)



Bingolotto

Jag skulle köpa en lott på kiosken i Burträsk men dom hade slut så då köpte jag en via internet istället och jag trodde att man kunde spela den via internet också men det kunde man inte så nu väntar jag på att programmet är slut så att jag kan kontrollera min lott och se om jag har vunnit eller inte.

Tänkte göra en sammanfattning av helgen lite senare för nu ska jag fixa lite andra saker :) Hittade förresten en blogg om en tjej som är 14 år och gravid, bebisen kommer om typ en månad eller nåt. Lite intressant att läsa hennes blogg för hon är ju trots allt själv ett barn..
http://micahs.se/

Bullar!

Håller på och bakar bullar och det luktar väldigt gott här i huset just nu. Har gjort två butterkakor, en längd och massor med småbullar. Idag så har jag varit på promenad med Victoria och så har jag fixat en shoppingkompis till på fredag då jag ska till Umeå :)

Nu så ska jag fixa klart resten av bullarna och sen blir det godnatt.



Gääääsp

Sitter här och gäspar.. Jag kröp ner under täcket och låg där tills jag hörde Jonas ropa "Nu är maten klar" så då gick jag ner och åt lunch :) Vilken tur jag hade! Han hade gjort varma mackor med massa gott på så det var trevligt, men sen var han tvungen att fara på jobbet så vi hann bara säga hej till varann idag.. '

På fredag så ska jag fara till Umeå, hade tänkt kolla in lite affärer på stan och så måste jag på Lagerhaus (vart det nu är) och så måste jag på expo! Har bara hört bra saker om Expo så nu vill jag se det med egna ögon och kanske köpa nå julklappar :)

Nu ska jag göra nåt trevligt, typ promenera med vovven eller liknande :)

Hittade förresten en bild på kameran från festen vi hade för ett bra tag sen. Trine hade gjort tipspromenad :)



Förresten!

Mina nya skor har kommit och dom är u n d e r b a r a!

(bild från dinsko.se)


4 dagar och 9 timmar..

..har det gått sen jag bloggade sist, så det kanske är på tiden? Kom nyss hem från jobbet så nu väntar jag på att det ska bli lite varmare här inne så att jag kan sova en stund. Tänkte passa på att blogga medans jag väntar men jag tror jag struntar i det och lägger ut en bildbomb istället.. eller ja det blir fler bilder än tre iallafall och då är det ju "många" :) börjar känna värmen komma närmare mig så nu är det dags att krypa ner under täcket.

 

Okej det blev inte fler bilder än så för jag orkar inte leta reda på resten för nu ska jag s o v a!

 

 


RSS 2.0