Hallå ?

Är det nån som är vaken?
Ja, jag vet att jag är en nattuggla, men jag kan inte sova än. Jag har ett par saker som jag måste göra först, typ elda, byta i tvättmaskin, städa klart och pussa Sita :)

Har tittat på idol ikväll och jag har börjat fundera på en sak.. Är det jag som är glömsk eller är medelåldern på deltagarna som tagit sig till fredagsfinalen ovanligt hög? 29, 29, 31, 47, 23, 20, 23 och 21 (dom som hittils gått vidare), asså inte för att det är nåt dåligt, men visst brukar det vara många finalister under 20 år ? Tycker att Gier är hur bra som helst och Minnah är också väldigt bra. Nä, nu ska jag sluta babbla och sätta igång med arbetet här hemma. Tror att jag har ändrat min lite, jag ska nog inte städa så mycket, men elda, pussa sita och byta i tvättmaskin måste jag göra :)

Lämnade in min kamera för reparation den 21/9 och nu har jag fått ett sms om att den har kommit fram till serviceverkstan så jag hoppas att det går fort att laga det som ska lagas så att den kommer tillbaks snart, vill ju fota massor nu då hösten är här (färgerna är så vackra just precis nu).

Godnatt på er!

Onsdag!

Tänkte bara uppdatera lite snabbt, ska fara till stan på medarbetarsamtal och så ska jag passa på att göra lite andra saker medans jag lix är där. Ska hämta Dans klocka och kanske träffa Cissi och så massa annat :) Två timmar kommer de där samtalet att ta och jag har inte ens kollat på frågorna som vi ska gå igenom..

Nu blir det dusch och sen sticker jag!

Som vanligt?

Jag skulle ju bara sticka "lite" och bara se på idol.. Jo tjena.. Som vanligt så är klockan mycket och jag har inte ens hunnit elda än.. Jonas skickade ett sms tidigare ikväll och skrev "du får elda om du vill", men jag känner att jag MÅSTE elda innan jag lägger mig eftersom att det är 14,8 grader i köket just nu.. Annars kommer jag aldrig att vilja stiga upp imorron.

Fastnade med min stickning, vill att halsduken ska bli klar snart för den verkar bli superskön! Nu ska jag sticka ett par varv till och sen ska jag gå ner och elda och sen ska jag gå upp och lägga mig och sova, längtar som fasen till sängen nu och jag vet att det kommer att vara varmt på min plats eftersom att det ligger en liten Sita där nu..

Godnatt

Mörkrädd.NU

Ikväll har jag varit hos Ida på syjunta och sen när jag skulle hem så tänkte jag gå och tackade nej till erbjudanden om skjuts av dom andra, men tror ni att jag hann långt innan jag ändrade mig? Nej. Pratade i telefonen med Pelle och hade jag inte gjort det så hade jag nog dött ungefär hundra gånger.. Jag hade reflexväst och pannlampa men där det inte fanns gatlysen så var det vääldigt svart trots min lampa. När jag kom till det absolut mörkaste stället så bröts samtalet och så hörde jag massa ylanden, men jag har bestämt mig för att det var en hund :) Kom mig hem iallafall och nu så ska jag sticka lite och titta på hur det går i idol :) Sen ska jag sova så att jag tar mig upp i tid imorron.


Måndag - Sita är söt

Sita är alltid söt, men idag försöker hon vara extra gullig, varför? Jo jag har ju bakat bullar.. Hon är väldigt nära mig hela tiden och tittar på mig med stoora ögon och så fort jag går in i köket så är hon en halv milimeter bakom min rumpa.. Sigvard var nyss här och fikade lite och tvättade bilen och nu skulle han gå hem och hämta en säck. Han ska "låna" lite löv till sina rosor, men jag sa att han fick behålla dom :)

Jag hade tänkt fara på vattengympa ikväll, men jag fick en inbjudan till Ida ikväll så jag ska fara dit istället. Men det är alltså syjunta och jag har inget att sy så jag vet inte vad jag ska göra. Jag har länge pratat om att skaffa mig ett broderi, men jag vet inte vart man hittar nåt som inte kostar skjortan och som jag kanske klarar av :)

Idag ska jag ringa en del samtal, hänga tvätt och tvätta mera och sen ska jag duscha och vara på vårdcentralen 16.00 så jag måste nog sätta igång nu så att det inte blir så stressigt..

Klantig?

För första gången någonsin så har jag nu misslyckats med en bulldeg... Jag har gjort precis som jag alltid har gjort, men degen är just nu väldigt konstig så jag hoppas att den blir bättre efter jäsningen.

Helgen är slut nu och jag har inte gjort så mycket. Vi har varit i norsjö en sväng och så har vi möblerat om lite här hema :) Nu så ska jag fortsätta med mina bullar och sen ska jag sova.. Ledig imorgon men jag har fullt upp ändå.

Godnatt

Dumma träskor!

Vad får man om man blandar ett par träskor, en ivrig hund, ett dike i mörkret och en grop? Jo, man får jävligt ont i foten.. Iallfall jag.. Skyller på träskorna, men det kan ha varit hon som hade dom på fötterna också.. Nä, men jag snubblade i en grop så nu har jag stukar fotleden, förhoppningsvis så ska dagen gå bra men det var inte så trevligt att kliva upp ur sängen på en fot som sov och var öm..

Nu har jag dessutom ätit frukost. Havregrynsgröt :) Jag som aldrig äter mer än en banan till frukost.. Men nu är magen mätt och det är dags för mig att fara mot jobbet :) Idag har vi personal möte och jag ska stå för fikat, så det blir kladdkaka med cheesecakefyllning och daimdrömmar.

Ikväll är det öppet till sent i stan så jag tror att vi ska dit. Läste på citykompaniets hemsida att dom ska ha öppet till 21 ikväll och bjuder på bubbel och snittar vid ingången :)

Nu ska jag packa mig iväg! Ses ikväll!

Typiskt..

Det går inte som jag vill just nu..

Grattis Segla!

Idag fyller Sitas valp ett år. Tänk att det har gått ett helt år sen jag kom in i rummet och trodde att det var en råtta som jag hörde, men sen så såg jag att det var blod på täcket och att det kröp under det och DÅ förstod jag att det hade kommit en valp. Sita kämpade vidare hela natten men det kom ingen mer valp och då blev det veterinären och akut kejsarsnitt, men den valpen gick inte att rädda. En liten tikvalp som växte ordentligt och efter några veckor så var hon inte så liten längre. Efter åtta veckor så flyttade hon till min lillebror och fick namnet Segla. Vi ska nog fara till finnäs i helgen och gratulera både Segla och Sarah (Sarah fyllde år igår).

Här kommer några bilder på Segla i lite olika storlekar :)


 


Trött och seg

När jag kom hem från jobbet imorse så försökte jag väcka Jonas som hade somnat på soffan, men det gick inte så då tittade jag klart på "Ullared" och försökte väcka han lite till och sen gick jag och la mig i sängen och sov i en dryg timme och det var underbart skönt. Nu så har jag ringt till mamma och bjudit in mig själv på middag, det blir hemmagjord pölsa och eftersom att den mamma gör är så god så ringde jag och sa att en liten fågel (typ 194 cm lång), hade viskat till en annan liten fågel som sen viskade till mig att det var pölsa så jag ville komma och hälsa på i eftermiddag :) Hihi, jag kan vara så busig ibland..


Nu ska jag göra nåt vettigare än att sitta här och sen ska jag duscha :)

Ovanligt?

Att jag är vaken den här tiden på dygnet menar jag :) Ligger i sängen och väntar på att datorn ska uppdatera lite saker på telefonen, men eftersom att jag är världens mest  otekniska människa så tar det ett tag innan jag fattar vad det är som händer.. Idag har vi hunnit göra mycket och dagen började med att jag la mig och sov ett par timmar, efter ca 40 minuter så ringde hemtelefonen och eftersom att inte Jonas svarade så blev det jag som gjorde det och eftersom att jag halvsov så blev det som det blev. Det var sigvard som ringde och frågade nåt, men jag kommer inte ihåg vad.. Eller jo, han frågade om vi sov och då sa jag nej och så frågade han vad vi gjorde och då sa jag att vi vilade, hahaha! Sen så bjöd jag ner han på kaffe och så sa jag till Jonas att han skulle gå ner och göra kaffe och sen somnade jag om jag sov i en och en halv timme och då hade Sigvard varit här och hunnit hem igen. Sen så for vi till Urbans och babblade lite och sen blev det Allégården och där röstade vi och sen spelade vi lite fotboll (tjejerna mot killarna och ni kanske kan gissa vilka som vann?) och i mitt lag så var det Alicia, Julia, Moa och Jennifer och jag och i killarnas lag så var det Jonas, urban, André och Sander och vi vann med 12-3 :)

Sen blev det middag i Bursiljum och veckohandling i stan och sen så for vi hem och tittade på valvakan och jag vek kläder under tiden.. Nu ska vi sova film och ikväll blir det "Tjorven och Båtsman"


Godnatt


Fredag

Nu så är det fredag och jag har haft full rulle hela dagen. Bilen är lagad, jag har druckit massa kaffe och jag hade en lång pratstund med Sigvard. Lunch åt vi på forslunds i stan och det var supergott! Nu är middagen i ugnen och jag ska sätta mig och titta på idol (Jonas spelade in det åt mig igår) och sen ska vi äta och sen blir det idol igen (dagens avsnitt).

Såg att det skickades runt en länk på facebook så jag var tvungen att kolla den och det var till en blogg som jag tycker att ni ska läsa. Jag vet som vanligt inte hur man gör för att lägga ut en länk, men ni kan ju kopiera adressen ;)

http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

Nu ska jag gå ner, ha en bra kväll och helg! Ses igen på söndag.

Jag hann :)

Nu är jag hemma igen från stan och nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag fara på jobbet :) Var förbi på apoteket för att hämta kragen till Sita som dom skulle beställa, men dom hade glömt beställa och dessutom så fick dom inte beställa bara en utan var tvungen att ta tio så då får vi fixa krage på annat sätt.. Jaja, slutbabbalt för idag..

Nu blir det dusch!

Torsdag - Nytt knep

Sita började småskälla lite imorse och jag förstod genast vad det var för jag hörde det också, det var nån som smällde i källardörren.. Det tog ungefär två sekunder innan jag kom på att det var dom som skulle byta vattenmätaren så jag sa till sita att vara tyst och fortsätta sova, men hon ville inte riktigt lyssna på mig, så då startade jag tvn och skruvade upp ljudet litegrann och hon slutade skälla och började snarka istället. Sen så kom sigvard och spolade av bilen vid halv elva och det hörde vi aldrig (men vi var vakna). Så hädanefter så ska jag starta tvn varje gång hon börjar småskälla för att hon hör nåt..

Nu så måste jag tvärfara till stan en sväng och sen så ska jag jobba ikväll :) Ska fara så fort jag fått ett samtal från stan, håller på och jagar en bh som aldrig vill komma fram.. Haha :)

Vi ser ju om jag hinner skriva nåt mer senare. Har förresten ingen träningsvärk alls idag, men det kommer väl imorgon? Nä, nu ska jag sluta svamla och börja fixa med det som ska fixas..

Träningsvärk ?

Tänkte skriva lite här i bloggen för att påminna mig själv så att jag inte glömmer allt som ska göras.. Imorron så ska jag jobba övernattning så innan dess ska jag försöka tvätta och vika lite kläder och sen så tänkte jag ta en promenad. Har varit på vattengympa ikväll så vi får se hur min kropp känner sig imorron. När jag slutar på fredagmorgon så ska jag bara hem och byta kläder och sen ska jag fara och lämna bilen på gummiverkstan i Buträsk och medans dom pillar på den ska jag gå runt sundet så slår jag två flugor i en smäll :) Jag är mest rädd att glömma bort att lämna bilen på gummiverkstan..

Nu ska jag tittar på idol, spelade in det medans jag var på vattengympan så att jag inte skulle missa nåt..

Dåligt väder ?

Vad gör man då det är dåligt väder och städilet har försvunnit? Jo man sätter sig vid datorn och hittar massa saker som man vill ha. Har mest suttit på två sidor och här kommer några bilder på mina favoritsaker som jag hittade där..


Dom första tre bilderna kommer från bagarenochkocken.se och det är en underbar sida, men allt är ju så förbaskat dyrt där..

Här kommer några fina saker som jag hittat på lagerhaus.se :)

 

Hmm, vad konstigt att alla saker som jag vill ha följer samma tema.. Haha..


Hej hopp!

Det var ett tag sen jag bloggade sist, men jag har inte suttit vid datorn sen typ i fredags så det är därför. Lördagen var jättekul och jag hoppas det blir fler gånger (pik till Trine). Idag så fick jag upp värsta städ-ilet någonsin (och att det kommer den här tiden på dygnet förvånar mig mest), så jag tänkte att jag börjar i hallen och röjer lite där, där står det kvar massvis av saker sen det var loppis på Allégården (i JULI) så det är dags att plocka bort det nu.. Förvara tills det är dags för nästa loppis..

Sita ligger och snarkar nu, det gjorde hon inte klockan fyra i morse.. Då hoppade hon upp i sängen och ställde sig på min mage och skällde lite och då jag yrvaket frågade hon om hon ville gå ut så flög hon väg mot trappen som en raket.. Mycket riktigt så var det lite panik så då var det ju bra att hon lyckades väcka mig :)
Nu ska jag sätta fart så att det blir gjort nåt idag, kände även för att baka nåt smarrigt idag :)

Godnatt

Nu är jag så trött så att ögonen står stilla, så jag antar att det är bäst att lägga sig och sova då.. Imorron har jag mycket att göra.. Vi ska bort på middag på kvällen så jag måste hinna göra efterrätten och eftersom att inget blev som planerat ikväll så måste jag först till bursiljum och hämta formarna så att jag har nånstans att he efterrätten.. Sen så är det typ tusen andra saker som också ska hinnas med.. Jaja, det blir nog bra..

Nu ska jag sova  :)

Godnatt!

Fasiken också!

Varför får jag såna där städ-il på fredagar? Jag vet inte varför jag började men iallafall så går det inte att sluta städa nu. Jag har varit till Burträsk och handlat lite saker och letat efter en krage till Sita (den kommer på tisdag), och så for jag hem för att hinna städa mer innan städ-ilet försvann.. Har hunnit baka en kladdkaka också, den hade jag tänkt skicka med Victoria till hennes svärföräldrar i Skivsjö (dom ville ha nåt gott) :) Nu fick jag tag på Victoria så nu avbryter jag städandet och promenerar dit och dricker kaffe :)

Redan fredag ?

Hur kommer det sig att tiden springer iväg så fort som den gör? Det var ju nyss måndag och nu är det redan fredag.. Igår så åkte jag med Jonas in till stan då han skulle börja jobba och sen så gick jag på stan och gjorde lite ärenden och sen så träffade jag Sarah och Mathilda för att fira att Sarah hade klarat körkortsteorin. Innan vi for från stan så gick vi in på Bik bok och där gjorde jag ett fynd! Jag köpte två stickade koftor som från början hade kostat 1198 (tillsammans) och jag betalade 99 kr FÖR BÅDA! Jag ska försöka ta lite bilder på dom sen :)

Sen så åt jag fiskgratäng hos mamma och jag måste säga att den är godare än godis! Sen så gick jag ut på promenad med en kompis och sen så for jag tillbaks till mamma och väntade på att Jonas skulle ringa och säga att han var nära så att jag kunde fara mot volvo, sen hoppade jag på och vi for och lastade upp utanför bureå. Sen så for vi hem och jag somnade och har sovit som en stock (till ungefär nio). Inatt då vi kom hem så upptäckte vi att Sitas sår har blivit mycket värre så jag var tvungen att passa telefontiden hos veterinären (annars hade jag nog sovit än).. Iallafall så sa dom att Sita skulle ha på sig en krage och jag skulle tvätta såret med vatten.

Nu så ska jag fixa lite här hemma och sen ska jag till Burträsk och kolla om det finns nån krage nånstans och sen är det hem igen och jag tror att jag ska baka lite då, det är flera veckor sen sist jag bakade så det är nog på tiden :)


Ha en bra fredag!

Onsdag

Jag somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk så nu ska jag försöka bli av med den innan jag ska fara på jobbet. Har tagit alvedon nu och nu ska jag blunda lite och hoppas att det hjälper.

Idol 2010

Jag spelade ju in idol tidigare ikväll eftersom att jag hade gäster och jag måste säga att Malin Brännlund är min nya idol.. Hon hade en riktigt häftig röst och jag hoppas verkligen att hon kommer långt i tävlingen!

Haha det var bara det jag ville säga, nu ska jag göra mig klar för natten för nu ger jag upp för ikväll.

Godnatt

Somnar snart..

Nu har Mathilda och Sarah farit hem så nu sitter jag här i soffan alldeles ensam, eller ja.. Sita är ju så klart här :) Jag gjorde en jättegod köttfärslimpa och även om det tog ett tag så tycker jag att den var helt klart värd att vänta på :)

Jag känner mig helt slut i kroppen och jag tror att jag kommer få problem med att hålla mig vaken tills Jonas kommer hem, men jag ska verkligen försöka.

Nu ska jag titta lite på det jag spelade in på dvdn idag :)

Godnatt

Köttfärslimpa

Har bestämt (eller Sarah bestämde) att det blir köttfärslimpa med ost och bacon till middag så det är väl bäst att starta med den snart. Idag så har jag och Victoria varit på promenad i värmen och det var faktiskt skönt då det blev skugga eller motvind.

Nu ska jag sätta igång, skriver mer senare ikväll :)

Ojsan..

Det var ett tag sen jag skrev här sist men jag har haft fullt upp. Nu väntar jag på att få svar från Mathilda, kan hända att hon och Sarah kommer hit och äter middag. Jonas for tidigt idag så nu har jag inte så mycket att göra, men jag ska snart ut på promenad med Victoria och sen ska vi dricka lite kaffe :)

Vad ska jag göra för middag? Har tagit upp köttfärs så det blir nåt med köttfärs iallafall..

Fredag

Nu är helgen här och jag ska jobba :) Börjar 16.30 så jag ska bara blogga lite snabbt. Idag har jag varit hos Victoria och druckit kaffe och tjattrat lite, och det var verkligen på tiden. Sen så kom jag hem och började plocka lite i köket och nu väntar jag på att Jonas ska komma hem så att jag får visa han mitt silikonskydd till min iPhone. Hittade ett skydd på tradera som verkligen skrek mitt namn :)


(bild lånad från tradera)


Ursäkta röran

Jag bygger om bloggen lite, har aldrig gjort det förut så det blir inte som jag vill. Förr så har Fridah fixat designen här på bloggen men jag ville testa göra det själv en gång.

Nu ger jag iallafall upp för inatt och nu blir det ner till källaren för att elda och sen ska jag SOVA!

Myskväll med mig själv och hunden :)

Det blev ingen promenad ikväll. For på coop och handlade det som behövdes och sen for jag hem till vovve & prinsen :) Nu har jag suttit och myst framför tvn nere, Jonas sover sen länge och Sita ligger och snarkar på mattan. Ska se klart filmen på 6:an (speed 2) och sen ska jag SOVA! Det har varit full rulle heeela dagen så jag tycker att jag förtjänar lite vila nu.

Varje kväll brukar vi starta en film som vi sover till och just nu så är det "Göta kanal" som sitter i, men jag ska vara busig och byta film. Tror faktiskt att jag ska starta en film som jag VILL se. Får se om det blir någon av dom här två eller om min beslutsångest gör det svårt för mig ;)






Jag tror nästan att det blir film Nr 2, det är en av mina absoluta favoriter så jag ska nog passa på att se den då det bara är jag som tittar :)


Uppsats om en ko..

Haha, jag visste inte vad jag skulle skriva som rubrik, men ett tips är att ni söker efter "uppsats om en ko" på youtube och jag lovar att ni kommer att skratta ihjäl er. Sitter i längeheten hos mamma men mamma är inte här. Sarah, Mathilda och jag har varit på stan och shoppat lite, babblat lite och bara varit allmänt störda.

Mathilda berättade en rolig historia nyss som jag måste dela med mig.. :)

Två äpplen satt på en kvist då det ena föll ner.
Då tittade det andra äpplet ner, himlade med ögonen och sa:
-Moget...

Nu ska jag vara lite social och så fort Peter har pallrat sig hit så ska vi ut på promenad..


Onsdag - staan!

Nu har jag slutat jobba och nu ska jag duscha och he mig iväg till stan. Där ska jag göra lite ärenden sen ska jag träffa min lillasyster och vi ska hitta på nåt skoj :) Jag pratade med Jonas påväg hem och då sa han att Kalle måste ha gått upp utan att hälsa på sita för att hon låg fortfarande på samma ställe som då han somnade, men det visade sig att Kalle hade inte ens kommit hem. Han har sovit i stan inatt för att han skulle få vara ledig idag. Haha, så det kan bli ibland :)

Nu ska jag sätta fart! Mycket att göra men dagen är lång och det är ju tur för min del..

RSS 2.0