Gäsp!

Jag låg kvar lite för länge i sängen, så nu hann jag bara med en 25 minuters promenad. Ska ju snart iväg på jobbet, men kände mig så bloggsugen idag : ) Jag har kommit fram till att det är bra att jag går upp tidigare före jobbet och promenerar för då blir jag så himla hungrig så då måste jag äta frukost. Jag har lite svårt för att äta när jag har nyvaknat, men om jag rör på mig så måste jag ju, för annars svälter jag ihjäl.

Jag satte ut en annons på blocket igår och under kvällen/natten så har jag fått två mail, men det enda dom frågade om var hur mycket jag kunde gå ner i pris. Får se under dagen hur många som mailar och hur många som struntar i att jag inte kan prata i telefon då jag jobbar.

Ne, nu blir det att slänga i sig kaffet och sen in i duschen, måste typ fara om 25 minuter.
Hejsålänge

http://www.blocket.se/vasterbotten/Toyota_Camry_NYBESIKTAD_22829902.htm?ca=2&w=1


Hon överlevde!

Kerstin klarade besiktningen utan problem, besiktningsmannen tyckte tillochmed att hon var fin under för sin ålder, så det är ju bra  : ) Nu har vi lagt ut en annons på blocket, men det dröjer väl ett par minuter innan den syns. Hoppas att det är många som hör av sig och att hon kommer till ett kärleksfullt hem (haha, man kan ju nästan tro att jag pratar om en hund!) 

Jag har jätteont i ryggen nu, det känns typ som om den ska gå av på flera ställen samtidigt. Jobb hela helgen, hoppas helgen går fort.

Nu ska jag sova, men först måste jag skriva dagen bästa kommentar..
"Just ja, måste ju skriva att du blir störd.." (Jonas sa det när han skrev Kerstins annons, hihi)

Wish me luck!

Nu sitter jag här framför datorn och äter frukost, ska snart fara mot stan och den hemska besiktningen, det gäller alltså på liv och död. Klarar hon sig eller är detta slutet? Nä, nu ska jag sluta vara nervös och koncentrera mig på frukosten. När jag ringde till Kalle igår och frågade om han ville följa med så sa han att han inte hade varit på nån besiktning förut så att  han var nog inte till nån hjälp, då sa jag "Ja, men det är ju bättre med två som inte kan nåt än ingen alls".. Då skrattade han och sa att han ville följa. Sen imorse då klockan var halv nio så fick jag ett sms, av min lillebror! Han var alltså vaken före mig och lyssna nu.. Han hade vaknat, han hade inte vakat (om han ska upp tidigt brukar han inte gå och lägga sig). Jag blev jätteförvånad : )

Nu ska jag sluta skriva en massa strunt och ägna mig åt sånt som är viktigt, typ min kurrande mage.

J*vla cykel ?

Idag så gjorde jag inte så mycket fram till middagen, gjorde egna köttbullar och dom blev jättegoda, vi bjöd även över Sigvard på middag och jag tror att han också gillade maten : ) Sen så fixade vi lite med bilarna, tvättade lite och så. Jonas gjorde även en sista koll på Kerstin, det är ju dags för besiktning imorron, hoppas att det går bra och att hon går igenom utan anmärkningar, ska ta med mig lillebror Kalle som moraliskt stöd (eller nåt).

Ikväll så tänkte jag vara lite nyttig och ta en runda med cykeln runt Andersvattnet (det blir en sträcka på ca 11km). Det gick jättebra första biten och jag kände mig glad över att jag äntligen hade tagit mig iväg, men efter tio minuter så kom jag på att klockan var efter halv elva, dom flesta låg och sov och när jag var liten så blev jag informerad om att björnarna kommer fram på kvällarna (om det stämmer eller inte vet  jag inte, men jag är iallafall björnrädd, nå jävulst), så jag tänkte att det var bäst att pinna på ordentligt. När jag kom till Söderby så gick cykels sönder, jag fixade det så gott jag kunde och cyklade vidare, hundra meter senare så fick jag laga igen och tog mig ner för en backe och sen var det kört, cykeln ville inte längre så jag bestämde mig för att gå dom sista 5 kilometrarna. Kunde inte riktigt koppla ifrån min björnrädsla, och jag ville ringa någon, så jag ringde Pelle och surrade lite. Sen kom jag hem och satte mig här, kollade på klockan och såg att cykelturen som skulle ta ca 50 minuter istället tög EN OCH EN HALV TIMME! Usch! Jag kommer att ha ont i rumpan imorron, men det får jag ta, dum som jag var och satte mig på sadeln även om jag visste att jag var otränad..

Aja, även den dålig motionsrunda är bra : )
Nu väntar sängen på mig och sen så är det en ny dag och besiktningsdags..

Godnatt


Ojsan hoppsan

Jag har lite problem med att skriva blogg, jag finner inte orken och motivationen till att skriva, men nu tänkte jag göra ett litet försök : )

Jobbade igår, var jättetrött men det gick bra ändå. Sen så när jag slutade i morse så bakade jag kokostosca och sen så kom Emma på besök. Vi hade jättetrevligt och fikade och pratade ett bra tag. Sen så var Emma tvungen att fara på jobbet så vi bestämde att vi skulle hinna göra nåt mer innan hon flyger iväg på nya äventyr, kan hända att det blir bio på måndag men än vet vi inte..

Imorron ska jag göra lite nytta här hemma men jag ska ändå passa på att ta det lugnt, känner mig gammal i kroppen men ung i övrigt. Är ledig från jobbet till på fredag och jag har nog ganska mycket att göra fram tills dess.

Ligger och lyssnar på "öga för öga", en polissroman som är skriven av Alf Stavlund, det är hur bra dom helst. Jag kan inte sluta lyssna på det.

Jonas ligger och sover jag när jag tittar på han så kittlar det i magen. Jag är så lycklig och jag är så kär fortfarande. jag har verkligen hittat rätt! Världens finaste och underbaraste. Tack för att du finns min prins!


Nu ska jag fortsätta lyssna.
Hejsålänge

Attans..

Jag försökte skriva i lördags men det gick inte och igår så hade jag ingen ork i kroppen. Tiden har galopperat och nu är det måndag igen och halv fem så börjar jag jobba. Före det ska jag hinna till stan och hälsa på mormor och sen så ska jag kanske hinna äta nåt oxå.

Hinner inte skriva mer nu, ska bege mig så att jag inte blir allt för sen hem igen..


BRONS!!!

Nu är det fredag igen : ) Idag har jag jobbat 07.30-16.30 och sen så for vi till stan och handlade lite. Nu har vi kommit hem och vi har fått gäster. Mathilda och Peter (med Brons och Sita) är här och ska sova här. Vet inte riktigt vad jag ska skriva här nu, känns som om jag saknar motivation till att blogga idag, ont i ryggen som skrutt har jag och så är jag väldigt trött.

Hehe, Mathilda sa nyss nåt gulligt.
"Har du några skor som man stoppar fötterna i?"

Ha en trevlig kväll (det som är kvar..)
Godnatt

Lång dag slut..

Ligger och väntar på att grannfejden ska börja. Idag så vaknade jag ungefär tjugo över tio och sen så följde jag med Jonas i lastbilen, han hade haft lite problem så då ville jag följa med. Klockan var typ halv sex då vi komme hem. Har inte gjort så mycket idag och det blev ingen promenad. eller cykeltur, men jag har bestämt att jag ska upp tidigare imorron och så ska jag ta en promenad innan jobbet..

Idag när vi hade varit i husum så passerade vi Umeå och då skulle jag berätta för Jonas om nåt som Lennart hade sagt igår, och just precis då jag skulle komma till poängen så såg jag dom på bron. Han och hans fru bor i örebro men har en stuga i Ekträsk och jag tycker att det var lite roligt att vi träffade dom just då jag pratade om dom : )

Nu ska jag titta på tv och sen ska jag inte göra så mycket, blir nog sömn.



Bullbak!

Hihi, ikväll har jag bakat bullar. Gjorde några gifflar med äppelfyllning och några med vaniljkräm, dom blev jättegoda! Gjorde även vanliga bullar med kanel (och några med vaniljkräm för att jag skulle slippa slänga bort den..) Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta en cykeltur eler inte, jag käner mig inte så där hemskt jättesugen, men jag känner ändå att jag borde med tanke på alla bullar som slank ner.

Jag börjar känna mig lite trött och sliten nu, men jag är ju ledig imorron också så jag kan ju vila mig då. Jobbar fredag och sen är jag ledig tills måndag em : ) Imorron så ska mamma och lillebror para Sita (om det är "rätt" tid), jag har fortfarnande samma "sug" efter en hund och jag tycker nästan lite synd om Jonas som måste lyssna på allt mitt tjat, hihi.

Nä, nu är det slutpratat här ikväll, ska packa bullar och sen blir det diska några småsaker och sen blir det SOVA.

Onsdag

Nu är det onsdag och jag har precis kommit hem från jobbet. Nu blir det dusch, mat och kaffe och sen beger jag mig mot Ekträsk. Ska göra en liten utflykt dit idag,  men jag vet inte om jag blir där så länge eftersom att jag inte har sovit så himla mycket i natt (som vanligt)..

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen.
Hejdå

Tisdag - dygnspass, vi ses imorron

Nu har jag varit ute på promenad igen, blev bara en halvtimme, men det är ju bättre än ingenting alls.. Jobbar dygnspass idag, så imorronbitti kan jag inte ta min promenad tidigt utan jag måste vänta till typ tio-elva.. Jag känner mig nästan lite hurtig, men jag vet att det inte är så mycket att skryta med, men för mig som är ganska otränad  så känns det ganska bra, snart ska jag försöka hinna ta längre promenader.

Måste bara skriva att jag har världens underbaraste sambo, han får mig alltid att le : )

Jonas: Ska du inte kolla de där web...lounge.. sightsing...
Jag: Facebook?
Jonas: JA de va de jag menade.. eeeh, du kommer att skriva där här på bloggen snart va?

En sak hade han iallafall rätt i.. Nu ska jag hopa in i duschen sen är det typ brottom.
Hejdå..

Gaaah!

Man ska inte prata med flugor, dom lyssnar ju inte!

Glad och pigg!

Godmorron allihopa! Jag är uppe och pigg för en gångs skull, jag har faktiskt gjort nåt som jag är väldigt förvånad över själv. Jag har nämligen stigit upp en timme tidigare än vad jag brukar och har precis kommit hem efter en liten promenad/jogging, 25 minuter snabb gång och 8 minuter löpning eller joggning (eller kalla det vad du vill). Nu sitter jag med en kopp kaffe och ska snart hoppa in i duschen. Ska bli skönt. Har inte blivit så många timmar sömn i natt, men det är väl inte så ovanligt när det gäller mig? hehe, nä nu ska jag hoppa in i duschen så att jag hinner till jobbet.

Ha en bra dag!

Lyckad kväll : )

Ligger och kan inte sova, tittar lite på internet på olika böcker som jag vill läsa senare när dom blir lite billigare : ) Har även hittat lite andra saker som jag vill ha, men jag säger som vanligt  "drömma bör man, annars dör man.." hehe, Jonas har somnat men nyss var han visst vaken, jag tyckte att det lät så gulligt så jag måste verkligen skriva det här : )

Jonas: De ha visst jag å..
Jag: HAHAHA. Pratar du i sömnen?
Jonas: nä..
Jag: jo, det gjorde du visst.. Kommer du ihåg vad du sa?
Jonas: Ja, jag sa "De ha visst jag å", men jag glömde säga orden som jag tänkte säga före..

Hehe, han är nog världens sötaste.
Förresten, kanske ska berätta om kvällen lite. Det började med att vi for dit och alla var glada, men hungriga. Vi åt och skrattade och tjoade och sen så åt vi lite till och sen kom efterrätten fram : ) Sen så drack vi glögg och åt knäck och ja, vi hade bara allmänt trevligt. Sen så hade vi julklappsleken och det var hur kul som helst, alla (utom jag och Jonas typ) slogs om en tvål, hehe..

Någon: Sätt er där på kanten.
Elis: Tanten?



Julbord!

Nu ska vi fara till André ooch Birgitta och där ska vi äta JULBORD, I JULI! hehe, jag tycker att det ska bli gott, men vet ju vad min andra hälft tycker.. Idag så har jag inte gjort så mycket som vanligt, men imorron ska det bli mer gjort, det kan jag lova!

Vi har med oss varsin julklapp också, det ska bli julklappsutdelning : ) Nu måste jag göra mig klar, Jonas är snart klar så vi ska fara om ett par minuter. Behöver typ en minut till för att vara helt färdig..

Skriver mer sen, efter julmiddagen.
Godnatt?

Jag är så duktig..

Jag la mig på spikmattan och somnade, undrar om det är därför man helst inte ska använda den då man är ensam. Nu låg jag bara på den i typ 35 minuter och det är ju ingen fara, men tänk om jag hade legat på den i två timmar? Då hade jag nog sovit hela helgen sen. Nu blev jag pigg av det : )

Nu ska jag fara till Burträsk och hämta Jonas, han ska lämna lastbilen till bättre behövande så ska vi handla lite till ikväll..Julklappar skulle vi ju ha med oss, men vad kan man köpa i Burträsk? Mjukglass?

Nä, nu ska jag sticka!

16/7-09

Nu har vi varit tillsammans i ett år och det känns hur bra som helst. Veckorna har flugit iväg och det känns som om tiden kommer att gå lika fort tills det har gått ännu ett år. Idag hade vi tänkt ha det musigt med lite minigolf och god middag. Det blev inte som vi hade tänkt oss, vi somnade på soffan.. Nä, men vi kom överens om att vi skulle "fira" våran dag på lördag istället och då blir det kanske minigolf och sen ska vi på trästocks och titta på Veronica Maggio : )

Jag är ganska trött nu, men jag tänkte läsa lite till i min bok och sen blir det sömn : )

Det blev som sagt inte som vi hade tänkt oss idag, men det blev bra ändå. Vi behöver ju inte göra nåt speciellt för att det ska bli mysigt. Det blir trevlig imorron, jag längtar verkligen efter julmaten imorron, det kommer att bli hur trevligt som helst.

Godnatt

Gäsp!

Jag har haft jätteont i huvudet hela dagen och det har fortfarande inte gått över, men jag har iallafall inte migrän längre. Det har varit en lugn kväll och Jonas sover nu, jag lovade att jag skulle göra fika till han så att han kan sova några minuter längre.

Idag är det den 16 : ) Idag är det en bra dag! Men jag kommer att skriva mer om det senare, typ då jag har sovit ett par timmar eller så..

Nu ska jag göra nåt annat, typ fikat och sen så blir det sova.
Godnatt

Tjoho!

Jonas snarkar och jag borde göra samma sak, men jag blev pigg helt plötsligt. Ligger och tittar på NCIS och det är som vanligt bra och spännande : ) Har kollat lite på kläder på forever21 och jag fattade tycke för många klänningar, orkar inte lägga ut bilder på alla, men ett par bilder kan jag bjuda på..










Jag gillar nog den sista klänningen mest och det är nog den som dessutom skulle passa mig bäst : ) Tycker om att titta på kläder på forever21, det gör mig glad.. Drömma bör man, annars dör man.. eller?

Nu ska jag titta på tv, ligga på spikmatta och sen ska jag banne mig sova!


Beck, popcorn och sängläge.

Den här dagen tog slut fort, kan hända att det är för att jag sov ett par timmar mitt på dagen idag. Dagen har väl i övrigt innehållit samma som andra dagar så det är väl ingenting värt att skriva här.

Som rubriken skvallrar om så ser vi Beck, åt popcorn (dom tog slut) och så ligger vi i sängen för att det är dags att sova snart. Vi tittade lite på "Lotta på Liseberg" och sen spelade vi en Fia, och jag tyckte så synd om Jonas så jag lät han vinna : )

Hör ordet hund hela tiden, alla har hund eller ska skaffa hund.  VILL OXÅ HA!

HEJ!

Jag kom hem i morse, la mig i sängen och så ringde det en gubbe från VF och frågade om jag ville fortsätta med tidningen, jag sa att jag ville ha den kvar eftersom att det skillde så pass mycket på priset så att det kändes som ett fynd : ) Han ringde i lördags, men då sa han att det skulle kosta över 1000 kr för ett halvår, men jag frågade om ungdomspris och då sa han att han skulle återkomma och det gjorde han ju  : )

Hinner inte skriva mer nu, ska duscha och sen ska vi till stan och hämta bilen : )

Ny telefon - nytt försök

För ett bra tag sen försökte jag mobilblogga med min gamla mobil men som ni kanske minns (eller inte) så kom det upp typ tio stycken eller fler.. Men nu när jag har ny mobil så måste jag ju pröva en gång till. Om det fungerar så ser jag det när jag kommer hem imorron och om det inte fungerar så mår ni nog inte dåligt för det. Nä, det är väl bäst att jag försöker sova nu. Upp klockan sex om ingenting händer. Godnatt

Hejdå

Vi ses imorron. Slutar jobba kl 09.30 och DÅ ska jag SOVA! Sitter och äter frukost nu och det är gott med mat : ) Det tog ett tag innan jag lyckades somna igår, men sova kan man göra senare när det finns tid.

Försökte få nåt vettigt ur Jonas men det var som vanligt.. "Mmmmmmm..."
Nu ska jag fara.
He er ut och gör nåt vettigt : ) Sitt inte här och uggla..

Lördag slut och jag likaså..

Nu ligger jag i sängen och avslutar dagen med ett par minuter på min älskade vän. Tänkte att han skulle få fixa till min rygg innan jag slänger ner han från sängen och blunar mina ögon för att få sova ett par timmar. Ska jobba dygnspass imorron/idag. Jag vet att jag får skylla mig själv att jag är vaken så här länge, men det var lika bra att jag var kvar på dansen så länge som jag var för jag hade ändå inte kunnat sova, var aldeles för uppretad och smågrinig - behövde helt enkelt vara nära Jonas ett tag : ) Han gör mig så glad igen, det går inte vara på dåligt humör när jag är med han.

Idag har jag:
Jobbat fram till 09.30
Varit i Karlsmyr på 50års kalas
hjälpt till med korvförsäljningen på dansen i Bursiljum (Det var JÄTTEKUL!)

Nu ska jag:
SOVA!

Nu har jag bara två minuter kvar på spikmattan så jag tänkte avsluta bloggen för ikväll. Nu är det bara 4 dagar kvar (om man räknar med att det är söndag idag).. Hoppas att jag räknade rätt, min mattehjärna sover sen många år tillbaka..
GOdnatt

Lördag

Nu har jag slutat jobba för idag och ligger just nu i sängen med datorn i mitt knä. Snart ska vi fara till min morbror Tore i Karlsmyr, han fyller nämligen 50 år idag och jag har köpt ett sött litet kort : ) Sen ikväll blir det Bursiljum och korvförsäljning.

Ska försöka göra mig vacker nu så att Jonas inte behöver vänta så länge sen.


Gomorron!

Jag tog lite sovmorron idag, det var skönt men dessvärre har jag inte så många timmar på mig att göra nåt innan jag börjar jobba. Börjar bli förkyld, INTE bra med tanke på alla dagar som jag ska jobba nu och det är heller inte bra för att jag vill ju inte vara sjuk imorron då jag ska sälja glada korvar : )

Telefonen fungerar bra och jag älskar den.
Nej Lisse, jag är inte gravid men jag har mensvärk, därför mår jag illa. haha. Var bara tvungen att skriva det så att inte NÅN inte tar min tystnad som ett ja. Jag är alltså inte gravid..

usch.

Jag mår illa och jag kan inte sova. Kan inte ens skriva ordentligt, måste hitta en alvedon eller två jag vill inte ha ont, jag vill sova.

Godnatt.

W508

Den fanns på telia så nu är den min : ) Jättetrevlig telefon om man frågar mig, men det finns säkert nåt fel som jag upptäcker senare. Vi ligger och tittar på tv, det är grannfejden och ikväll är det spännande, dom har tillochmed skjutit på varandra.

Nu är det bara en vecka kvar och jag tror att det kommer att bli en trevlig kväll, vi  smider planer för fullt, men jag tänker inte skvallra om vad som händer, men vissa saker kan ni (D&A) gissa..

Nu ska jag sova/vila/dudra/sussa - ja ni kan kalla det va ni vill men jagg ska iallafall vila ögonen ett tag. Typ till imorron!
Godnatt

.


Hörn
Pang
AJ!

Nu blir det brum brum tut tut.

Gomorron!

Bara för att jag är vaken till sent på natten/morgonen så behöver det inte betyda att jag sover hela dagen. Klockan var halv sex när jag tittade på den sista gången, men jag vet att jag låg och snurrade en bra stund efter det. Nu är jag vaken, duschad, klädd och redo att bege mig in till staden för att köpa min mobiltelefon (hoppas bara att den finns inne, annars blir jag jätteledsen).

Hade en sån där natt då inte kroppen vill ligga på samma ställe längre än typ två minuter, jag snurrade och snurrade och snurrade, provade byta kuddar och jag la mig tillochmed på Jonas sida en liten stund för att försöka somna, men det gck inte. När jag väl somnade så låg jag på min "vanliga" sida, med min kudde och med ena benet uppdraget preces som jag brukar somna när jag inte kan somna. Kunde jag inte ha gjort så på en gång, eller fungerar det bara om man har snurrat ett visst antal varv? Ja, det är frågan utan svar.. 
 
Nä, nu ska jag inte tråka ut er med mina sovvanor, upp och hoppa allihopa!


Varför?

Varför tänker jag som bäst på kvällarna/nätterna, hinner jag inte tänka nog mycket dagtid eller? Hjärnan går ju på högvarv så fort solen går ner. Snart ska jag väcka Jonas, har fixat matlåda och diskat nästa allt som ska diskas, men jag har inte dammsugit nåt, vågar inte för att jag inte vill väcka Jonas (han sa att han inte vaknar, men man vet ju aldrig), han behöver sin sömn : ) Sista lediga dagen på ett tag nu, jobbar fredag em/kväll/natt/morgon och sen dygnspass söndag till måndag och sen så jobbar jag några dagar till veckan, men sen har jag två lediga helger : )

Jag har sagt till Jonas att jag ska stiga upp klockan åtta så att jag hinner köpa min telefon, städa lite och laga mat innan han kommer hem, för då kan det hända att vi ska til norsjö, jag har inte bestämt mig än, men det KAN bli så : )

Hehe, började tänka på att det var ett tag sen jag skrev här i bloggen att jag ville ha en hund, men ni kan vara lugna, jag vil fortfarande ha en hund lika mycket om inte mer, tänker på det typ tusen gånger per dag. Frågade mamma om jag fick låna Sita ett tag men hon sa nej för att hon tyckte att Sita skulle få vara på samma ställe så att hon kände sig trygg, jag sa Ok, men dagen efter så får peter låna Sita på obestämd tid.. Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt..


Dagens mormor:
Idag så frågade mormor om hon kunde betala med Ok kortet.
Det gick inte för vi var på Ica.

Lättroad?

Jag hittade några roliga historier om norrlänningar som jag tänkte dela med mig : ) Men dom är långa så om ni inte orkar läsa så behöver ni inte, men dom är faktiskt roliga!


Tre män sitter i väntrummet på förlossningen och väntar på att deras respektive barn ska födas. En är från Norrland, en från Stockholm och en kommer från Nigeria. De är naturligtvis väldigt nervösa, som är så vanligt i sådana här situationer. Plötsligt slås dörrarna upp och ut kommer doktorn. - Mina herrar, jag har en god och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att era fruar har frambringat tre välmående och friska barn." Männen i väntrummet skrek och hoppade av lycka. Men vad är den dåliga nyheten, frågar stockholmaren.
- Jo, säger läkaren, barnen föddes samtidigt och vi har olyckligtvis blandat ihop dem. Nu är det så att vi skulle vilja ha er hjälp i identifieringen av barnen. Så att allt får ett lyckligt slut, avslutar läkaren. Norrlänningen springer som en dåre till rummet där de nyfödda barnen ligger. Väl inne i rummet, tar norrlänningen upp en mörkhyad pojke med svart krulligt hår och säger:
- Ingen tvekan om saken, den här lille krabaten är definitivt min.
Läkaren tittar förvånad på Norrlänningen och utbrister:
- Personligen tror jag att detta barn tillhör nigerianen. Norrlänningen skakar på sitt huvud och säger:
- Kanske är det så, men ett av de andra två barnen, är en jävla Stockholmare och jag vill inte ta den risken.




En känd advokat från en av de finare byråerna i Stockholm hade givit sig upp på jakt i en avlägsen trakt i Norrbotten. Han hade genast tur och sköt två ripor i samma salva, vilka dock föll ned på ett fält på andra sidan av ett renstängsel. När advokaten klättrade över stängslet körde en äldre same upp bredvid honom på sin skoter och frågade:
- Men fa håll tu på me?
- Jag sköt två ripor som föll ned här på fältet och nu skall jag hämta dem.
- Te här he ä min mark, å tu få int komma öfer tängslet!
Advokaten blev mäkta indignerad och sa:
- Du, jag är en av de bästa processadvokaterna i Sverige, och om du inte låter mig få riporna, så stämmer jag dig och tar allt du äger!
Med ett leende svarade den gamle samen:
- Tu tjänner nok int till hur fi löse tvister i Norrpotten. Små meningsskiljaktigheter som ten hä ortnar fi me ten Norrpottniska tresparksregeln.
Advokaten som aldrig hört talas om den norrbottniska Tresparksregeln frågade:
- Vad är det för tresparksregel?
- Jo, eftersom tvisten uppstått på min mark, så sparka ja dig först tre kånger, å sedan sparka tu mig tre kånger å så fidare till tess ten antre ger upp.
Advokaten tänkte snabbt igenom den föreslagna tävlingen och beslutade att han nog ganska lätt skulle vinna över den gamle mannen och meddelade att han accepterade den lokala seden.
Samen steg av skotern och fram till advokaten. Den första sparken landade, med all tyngd från den stålhätteprydda skoterkängan, mitt i advokatens skrev och fick honom ned på knä. Den andra sparken träffade i mellangärdet och advokatens senaste måltid fick en gratisresa uppåt. Advokaten stod nu på alla fyra och samens tredje spark träffade rakt i baken och sände honom huvudstupa ned i en hög med färsk renspillning. Advokaten uppbringade all sin viljestyrka och kraft och lyckades komma på fötter. När han torkade sitt ansikte med sin jackärm sa han:
- Okej, din gamla sate, nu är det min tur.
Den gamle samen log och sa:
- Nä, ja ger mig, tu kan ta riporna.



Datatermer enligt norrlänningar:
HÅRDDISK: Det som finns kvar sen i fjol i jaktstugan när älgjakten börjar.
RAM-MINNE: Smärtan i pungen från den första gången du försökte cykla på en herrcykel.
ROM-MINNE: Kräkningarna efter första skolfesten.
LAN: En återbetalningskrävande klunk från en som har kvar.
MUSEN: Lustighet om mausern du hade när du gjorde lumpen.
NYHETS-AGENTER: Chaufförerna på mjölkbilen.
REAL-TID: När du hängde på moppen utanför tjejernas skolfest.
MODEM:Monterad och demonterad flyttbar destillationsapparat.
SCANner: Korvgrill.
TYPSNITT: Zorros märke.
SKÄRMSLÄCKARE: En snyting över näsryggen på kepsförsedd antagonist.
BACK UP: Kompisarna som följer med till dansen på Näset.
PLUG IN: Portionssnus.
WEB-LÄSARE: Biologimagistern med spindlar i blick.
CACHE-MINNE: Låten "Ring of Fire" i bilens åttaspårs stereo.
FORMATMALLAR: Skopan att ösa kli till kvigan med.
INTERNET: Fisknät som köpts i Stjørdals marknad.



Norrländska drinkar:

Screwdriver
* 17 cl Vodka
* 1 st Apelsinklyfta
* Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan

Geting
* 17 cl Vodka
* 1 st Geting
* Hacka getingen fint
* Lägg getinghacket i vodkan och rör om

Vargtass * 1 liter Vodka
* 1 st Lingon
* Lägg lingonet i vodkan och rör om
* OBS! Om lingonet får ligga i för länge riskerar drinken bli lätt fruktig!

Tequila Sunrise
* 1 liter Tequila
* Drick tequilan
* Slut ögonen
* Vakna i sol- eller trappuppgången

Pajala Sunrise
* Ett glas hembränt
* En skiva falukorv

Norrländsk Atomubåt
* 1 stort ölglas hembränd sprit
* 1 st snapsglas med öl
Häll upp spriten i ölglaset. Fyll snapsglaset med öl. Släpp ner snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.

Kaffekask a lá Norrland
* 1 st sockerbit
* Kaffe
* Hembränt
Släpp ner sockerbiten i en tomm kaffemugg. Häll i kaffe så du inte ser sockerbiten. Fyll på med hembränt tills du kan se sockerbiten igen. Slappna av och njut.

Assi Domän
* 6 cl Vodka
* 1 st snappsglas
* 1 ruta toapapper
Fyll snapsglaset till bredden. Ta sedan en ruta toapapper, vik ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj vätskan och sug på papperet. Spotta sedan ut papperet i glaset. Så enkelt - så gott

Skebergs Express
* 2/3 hembränt blandas med 1/3 Explorer
* Detta görs för att man skall kunna kalla det för grogg



Transportmedel i Norrland:

Moped
Klart underskattad. Mkt bra för att ta sig fram lite kortare sträckor (under 10 mil) i ett alldeles lagom tempo. Dom som säger att man inte kan köra moppe efter 16 har helt orätt. Finns även som trimmad.

Snöskoter
Som bäst när det är snö. Några märken att slänga sig med: Ski-doo, Arctic Cat, Polaris, Yamaha och Lynx.

Traktor
Lite långsam, men stark. Dubbla bakhjul är ett extra plus.

Pistmaskin
Som en uppcabbad snöskoter. Lämpar sig inte för längre sträckor eller plogad riksväg.

Lastbil
Aldrig orätt.

Lastbil med släp
Lika ofel som lastbil utan släp.

Cykel
Lite trist. Bäst i nerförsbacke.

Folka buss
Helt rätt........

Spark
Som en cykel fast på vintern och inte helt otrist. Medar i stället för hjul.


Det har varit en bra dag idag : )

Jag somnade tillslut igår, men jag tror att klockan var typ 02.22 när jag tittade på den sista gången. Jag hade ställt larm klockan åtta, men det hade min kropp valt att inte bry sig om och jag vaknade 11.30 då mamma ringde och frågade om jag kunde hämta mormor på bingon. Jag sa ja och sen duschade jag och for dit. Väl där så köpte jag en bricka och det tog inte så lång tid innan första bingon kom och när jag hade fått första så rullade det bara på, men det var under spelet "lodet" som det lossnade på riktigt. En tant hade ropat bingo på första raden och jag hade bara fyra rutor kvar till full bricka. Mormor ropade bingo för två rader men det visade sig vara fel så dom fortsatte, Olof 67, BINGO för mig. Så skulle vi ha tre rader, N42 BINGO igen, fyra rader I17 BINGO och sen hade jag bara 9:an kvar och den kom den också, så jag fick bingo fyra gånger på fyra siffror. Snacka om tur, men det som var roligast var nog när utroparen sa "En vinnare, får 500 kr" : ) Det var tydligen så att om man får full bricka inom ett visst antal nummer så vinner man 500! Jag var jätteglad då jag gick därifrån. Mormor satt kvar en stund och hon vann en del hon också.

Gick och tittade på telefon på telia och nu har jag hittat den som jag vill ha (ska köpa den imorron). Det är en sån där telefon som man kan byta skal på och få den som man vill, jag tycker att telefonen verkar vara nåt för mig så jag längtar till imorron, men först ska jag vara duktig så ärr jag känner att jag verkligen förtjänar den : ) (hehe, har ju presentkort, men kan vara roligt att vara duktig också). Tänkte städa lite för det lät som om vi kanske möjligtvis kan få främmande imorron. Sen ska jag laga matlåda till Jonas, det blev ingen mat över och den mat vi hade i låda gav vi till Brons som har varit här på besök. Jag tyckte att han såg så mager ut att jag ville ge han en liten matbit : ) Peter hann bara köra en liten bit innan han skickade ett sms och sa att han hade redan börjat fisa så det skulle bli en lång resa.


Den här vill jag ha : )





Nu ska jag sätta igång, ses sen : )















Ledig till fredag

Det är inte bra att vara ledig så att man har tid att titta på tv, för jag tittar så sällan att när jag väl tittar så verkar alla program vara bra och det resulterar i att man tittar på tv i flera timmar. Klockan var 19.10 då Jonas somnade och sen dess har jag tittat på olika tv program, nu tittar jag på NCIS och det är väl typ en halvtimme kvar tills det är slut : ) Jag är fast!

Middagen blev jättegod och sen spelade vi fia och sen somnade Jonas.  Imorron vet jag inte vad jag ska göra med nåt blir det nog. Känner mig hungrig nu men jag orkar inte gå ner till köket.

Skriver mer imorron, nu har jag så ont i hela kroppen och ändå har jag legat på spikmattan i 30 minuter : )
Godnatt

Mums!

Håller just nu på att laga middag : ) Det blir skinkgratäng och jag vet inte hur jag gör men den brukar bli god. Har varit på jobbet idag och det gick bra trots att jag har varit ledig i sex dagar. Nu så försöker jag få tag på chefens vikarie så att jag vet att han har pratat med den andra brukaren som jag kanske ska få börja jobba hos, men han är som chefen - helt omöjlig att få tag på..


Igår när Jonas låg och snarkade så tittade jag på tv, efter ca 40 minuter så vaknade han och sa:

Jonas: Vad han hänt?
Jag: ?
Jonas: Jag har varit borta, det vart bara svart.
Jag: Men du har ju sovit en stund
Jonas: Jo, jag vet men jag var helt borta typ.

Blir det så så är man nog ganska trött.
Nu verkar det som om maten börjar bli klar, för det luktar gott i hela huset.

GAAAH!

Jag blir TOKIG! Har aldrig någonsin hört någon snarka så högt ooch mycket som Jonas snarkar nu. Jag hör inte ens tvn hur mycket jag än höjer ljudet. Tur att det inte är så ofta som han somnar före mig.

Godnatt

3 år av sorg och saknad

Idag är en dag som var en väldigt jobbig dag för exakt tre år sen. Mamma ringde 17:48 och sa att pappa hade dött, min pappa som alltid sken som en sol, min pappa som alltid klantade sig men gav ändå aldrig upp, min pappa som sa att mitt motto var "gör inte idag det du kan göra en annan dag", min pappa som snodde mobilen uppochner första gången det ringde på nya telefonen, min pappa som levde för sitt jobb, min pappa som ville vårat bästa, min pappa som alltid hade funnits nära till hands var borta. Min pappa hade sex barn och jag var hans tredje. Han var 36 år äldre än mig, men han borde ha fått minst 20 år till. Tänk alla barnbarn han inte får träffa, han får inte träffa Jonas eller mina syskons framtida kärlekar. Men jag måste iallafall säga att jag är glad att vi fick så många år med han som vi nu fick. Han var med mig i 20 år och det är jag glad för.

Tre år har gått fort men samtidigt så känns det som om det var nyss han fanns här med oss. Tre år utan pappa, tre år då mycket har hänt, både bra och dåligt. Jag önskar att han hade fått träffa Jonas och jag önskar att han hade fått veta hur bra jag har det nu : ) Saknar dig pappa! Vila i frid.

La mig på soffan en stund ikväll, men pappas foto framför mig och tårarna rann och ville inte sluta, allt som varit den senaste tiden kom ifatt mig och jag kände mig så liten. Tur att jag hade Jonas nära så att jag blev stor igen : )




Nu ska jag sova. Helt slut. Godnatt

Sova kan man göra när man blir gammal..

..precis som Dan blev idag : ) Han blev iallafall ett år äldre, men dom säger ju att man slutar fylla vid 60 så jag får ju hoppas att det inte stämmer, annars blir du ju aldrig pensionär!

Idag har jag åkt lastbil med Jonas och jag har sovit mindre än två timmar natten som var. Nu ska jag snart sova och det behövs verkligen för jag ska ju jobba imorron..

Ringde och väckte Mathilda i går på dagen och första gången jag ringde så skulle hos stiga upp, men sen svarade hon inte på mina sms så jag ringde igen och då lät det typ såhär :

Jag: Är du vaken?
Mathilda: .............
Jag: Hallå? Är du vaken?
Mathilda: Är det bra nu, ja det är bra nu. Men det är några fasta nummer.
Jag: Fasta nummer?
Mathilda: Ja, men jag orkar inte förklara nu, men jag kan förklara via sms..
Jag: Va?

Skickade sms och fick ett tomt till svar och sen ringde jag igen och vi kunde konstatera att hon hade pratat i sömnen, HAHA!


Min bästa vän..

..Är nog min spikmatta! Jag hade nyss jätteont i ryggen, men då la jag mig på spikmattan och nu har jag inte ont alls!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag göra nåt  : )


11 dagar kvar

Trött!

Jag är typ hur trött som helst och ändå har jag sovit typ hela dagen. Vi ska  nog fara en sväng nu,  men vart det blir vet jag inte säkert än, men det lär jag ju märka : ) Vi har spelat lite kort idag, det blev vändtia och vi körde först till tre.. Kan nån gissa vem som vann? JAG såklart : ) hihi, vi spelade tre fior också och jag vann med 2-1 : )

Nä, nu ska jag vila några minuter tills Jonas är klar i duschen : )

Stolt ägare till en djurpark!

Igår var vi på stadsfesten och tittade på Tomas Ledin och Sahara Hotnights, och jag måste säga att jag tycker mer om Tomas Ledin nu än vad jag gjorde före jag såg han live. Vissa låtar var hur bra som helst och dom har fastnat i min skalle och jag kan inte skaka ut dom. Vi var liet på tivolit också och Jonas vann massa nallar så nu har vi typ en hel durpark : ) Det kan ju vara bra att ha om Vanja kommer hit nån mer gång.

Klockan var typ fyra då jag somnade igår och vid åtta så ringde dom och frågade om jag kunde jobba, men jag hänvisade dom till en annan och sen somnade jag om igen.

Ikväll så blir det nog en lugn kväll : )
Nu ska jag gå ut och titta på när Jonas tvättar bilen : )


Vad hände?

Ja, det är den stora frågan. Vem slog ner oss i natt? Vaknade för några minuter sen och tittade på klockan, OJ vad tiden sprang iväg. Vi har sovit som stockar och jag har inte ens märkt att min väckarklocka har ringt, jag hörde inte ens Jonas väckare och han brukar ställa typ 5 st. Ioförsig så kan det vara spikmattans förtjänst, för vi låg båda 20 minuter på den.
Idag är iallafall första dagen som jag vaknar utan huvudvärk och jag känner mig UTVILAD! Peppad för ikväll, längtar hur mycket som helst!

Nu tror jag att jag ska försöka väcka han som fortfarande sover och sen ska jag laga lunch : )

Dags att sova?

Jonas är hemma nu men han sitter nere i köket och försöker fylla i en krånglig lönerapport. Jag ligger i en renbäddadsäng och lyssnar på Tomas Ledin, måste ju öva så att jag känner igen låtarna för imorron : ) Det ska bli jättekul och jag vill att det ska vara fredag nu.. HAHA, det är det ju!! Vad smart man kan vara ibland..

Jag har precis legat 20 minuter på min spikmatta och det är så skönt i ryggen nu och jag känner mig väldigt lugn och avslappnad. Nu kom Jonas upp så nu tänkte jag sova lite.

Godnatt

Torsdag - tiden flyger iväg..

Dagens inlägg ska handla mest om gårdagen hade jag tänkt. Det var en lång och händelserik dag igår och när jag kom hem så orkade jag verkligen inte skriva i bloggen.

Igår när jag slutat  jobba så kom jag hem, duschade och sa hej till Jonas. Sen for jag till stan för att spela bingo med mormor - förlust för min del, men vinst för mormor.. Var in på telia och dom köpte tillbaks min telefon (fick ett presentkort) så jag blev jätteglad.Sen så gick jag lite på stan och sen så for jag upp till radion för att hälsa på, det var bara Pelle som var där för dom andra hade gått hem, så jag var där en liten stund och sen så for jag ner på stan igen. Hittade en jättesöt klänning som jag visste att Jonas skulle reagera på (kommer till hans reaktion lite senare). Träffade lite folk och sen for jag till mamma där jag fixade till mig lite och sen kom jag och lillebror Kalle på att vi skulle fara till Bergsbyn och äta glass, det gjorde vi  och det var gott : ) Sen så stack kalle med sina kompisar och jag skulle möta Emma på busstationen för att det var nån i hennes gäng som hade glömt leg. Sen så gick inte bilen att starta så jag och Jonas kom fram till att jag skulle vänta i stan till han slutade jobba och sen skulle han kolla vad som kunde vara fel. Jag hade parkerat på en parkering som kostar dygnet runt så jag la i lite pengar och gick ner till festivalområdet. Var där i typ tre timmar och gick upp för att lägga i pengar och DÅ fungerade bilen igen: ) Så då for jag till mamma en liten stund, hade lite ont i typ hela kroppen efter allt trängande hit och dit och typ klockan ett så for jag till volvo där Jonas var och då kunde han konstatera att allt var som det skulle med bilen

När jag mötte Jonas vid lastbilen så tittade han på mig och sa "Men vad har du på dig? Du ser  ju ut som mormor.."

Dagens bästa var nog mormor.
M: Men oj vad hos stirrade, ser jag så hemsk ut?
Jag: Du ser ju ut som den kärringen du är..
M: VA?! Ser jag ut som en känguru?!

Svettigt!

Nu är jag hemma från jobbet, men bara för att duscha säga hej till Jonas och sen fara mot stan. Ska nämligen vara bingokompis med min älskade mormor idag. Jag ska även fara förbi på telia för att kolla hur slutet i den här telefonhistorien blir, för den tycks äntligen lida mot sitt slut.

Sen ska jag hämta generatorn som förhoppningsvis ska passa på min bil och sen ska jag på radion och säga hej innan dom går på semester. Sen så har jag ledigt till på tisdag nästa vecka så det ska bli skönt med lite ledighet.

Igår så ringde det en från kommun och frågade om jag ville inskolas på ett nytt ställe, jag ska ja : ) Ska ringa den här personen och hoppas att han/hon vill ha mig där : )

Nu ska jag duscha. hejsålänge

RSS 2.0