Som vanligt..

..så vaknade inte vi då vi skulle så nu har vi mycket som ska hinnas med på kort tid så egentligen så har jag inte tid att sitta här och blogga, men nu då man har en kamera så har det helt plötsligt blivit roligare att blogga så jag TAR mig tid : )

Igår så var vi till stan och shoppade, jag hittade en svart tröja och en flaska vin men inget mer.. Jonas hittade ganska mycket fint så han lyckades bättre än jag (men jag är lika glad ändå).

Nu ska jag gå ner och göra mat och sen ska jag göra efterrätten och sen måste vi fara..

Här kommer två bilder på Sita, tror ni att hon tyckte att det hade varit nåt gott på skärbrädan? Vi hade ätit revbenspjäll och jag tror att hon ville ha mer än skärbrädan, men det var alldeles för gott för att det skulle bli nåt över.



 

Så nu har jag verkligen inte tid att sitta här längre så nu sticker jag ner till köket en stund...

 

GOTT NYTT ÅR!!!


Sista onsdagen 2009

Japp, så var den här.. Sista onsdagen 2009, inte för att det är en speciell dag men jag försökte komma på en rubrik och ni ser ju hur det gick.. Jag jobbade övernattning i natt men jag fick börja lite senare igår så det här arbetspasset gick jättefort. Sen så kom jag hem och eldade och tog en promenad med Sita och nu så håller jag på med lunchen samtidigt som jag försöker hitta nåt mumsigt som man kan ha som efterrätt imorron.

Jag har inte tagit några bilder idag men jag kan ju kanske slänga in nån från igår.


Det var ganska kallt och mörkt igår men det var ändå mysigt med alla björkar : )


Nu ska jag göra klart maten och sen ska jag väcka han som sover och sen ska vi till stan..

Nu blir det jobb för mig..

Men först så tänkte jag lägga upp lite bilder från promenaden med vovven och så har jag tagit bilder på mina goda daimdrömmar som blev klara för typ två minuter sen..



Tänkte prova att lägga ut "miniatyrer" för en gångs skull men jag hinner inte kolla hur det blev för nu måste jag rusa!

Hejdå vi ses imorn!

Hihi

Pratade med Cailey i telefon nyss och hon är ju sååå söt!

Jag: Jag och Jonas kommer kanske och hälsar på er på nyårsafton å då ska du och din mamma få julklappar av oss.
Cailey: (vrålar) MAMMA, VI SKA FÅ JULKLAPPAR!
Jenny: (i bakgrunden) Av vem då?
Cailey: Vet inte..
Jenny: (fortfarande i bakgrunden) Vem pratar hon med? Pratar hon med nån?
Jag: Cailey säg till mamma att du pratar med moster
Cailey: NÄ DET TÄNKER JAG INTE GÖRA!
Jag: Får jag prata med mamma då?
Cailey: Ja, mamma det är nån som vill prata med dig..

Nu ska jag gå ut med Sita..

Tisdag

Det var otroligt skönt att sova, så skönt att vi inte vaknade då väckarklockorna ringde utan vi sov vidare tills klockan var tolv. Jag skulle egentligen börja jobba 16.30, men det blev ändrat så jag börjar lite senare.. Det passar ganska bra för då hinner det inte bli sviiinkallt innan Jonas kommer hem. Jag ska snart ta en långpromenad med Sita (ja jag ska klä mig ordentligt) och sen ska jag fixa lite inför kvällen. Jag vet fortfarande inte vad vi ska göra på nyårs och jag börjar få lite småpanik, jag vill ju inte att vi ska sitta hemma och göra ingenting.. Jaja, ska ringa lite samtal och se om det går att ordna : )

Nu har jag ju en bra kamera så nu kan jag lägga upp bilder varje dag *överlycklig* Hihi, så här kommer några bilder..


Gäststugan.. Tror inte att nån vill bo där nu..


Mamma och Mathilda


Åkte lite lastbil igår, det är så kul : )


Jag passade på att leka lite medans Jonas lastade


Det är ju lite snö ute nu..


Nu ska jag ut med vovven, skriver mer senare!


GODNATT!

Julklappen som jag fick av Jonas var en digitalkamera och en väldigt bra sådan (om man frågar mig). Jag blev jätteglad och sen igår har jag tagit upp mot 100 bilder. På vad? Ingen aning faktiskt.. Haha, nä jag ska bara lägga upp lite bilder och sen ska jag sova. Då Jonas passerade här med lastbilen så stod jag vid vägen med tummen upp i luften och självklart fick jag åka med : ) Följde med han då han lastade upp så det är därför jag är vaken nu, vi har precis kommit hem igen..

Jaja, nu är det slutsnackat. Här kommer lite bilder på Sita, snö och lite annat (typ mitt hår)..

Undrar om Jonas hade nåt som hon ville ha?!


Tyckte att det såg så mysigt ut så jag var tvungen att ta fram kameran..


Jag tror att någon är rädd för kameran..


Mormorbilen..


Jag var och klippte mig idag, jag blev jättenöjd!


Har också kommit fram till att jag blir bäst på bilder då jag
visar mitt rätta jag. För visst är jag sådär uppblåst i verkliga livet? (Hihi)


Här kommer sista bilden för detta inlägg, våran fina julgran : )


Nu ska jag sova för imorron så är det dags för jobb igen. Jobbar övernattning till onsdag och sen är jag ledig till fredag em. Så det gäller att sova då det finns möjlighet. Förresten! Är det någon som vill ha en lite datakurs med mig om hur man designar om bloggen och så? Jag fattar inte om jag måste läsa själv utan jag behöver nån som visar hur jag ska göra för jag tycker att det är alldeles för krångligt..

Godnatt!

Hej igen!

Jag har haft ett litet uppehåll i mitt bloggande nu under julen. Jag har inte orkat blogga och sen så har det varit fullt upp iallafall. Jobbade dygnspass igår (slutade 09.00 i morse), men det var bara det att det hade snöat så mycket så att jag fick först göra allt morgonarbete själv för att hon som skulle avlösa mig inte kom fram i tid. Sen då jag skulle fara så var det så mycket snö och vägen var såklart oplogad så det var bara att sätta sig ner och vänta på plogbilen. Jag var hemma ungefär halv tolv.. Suck.. Dagen har gått åt till att återhämta sig lite och nu är jag pigg och hungrig och back in the game! Fick min julklapp av Jonas och jag blev SÅ GLAD! Han visste precis vad det var jag ville ha :) Nu återstår det bara för mig att köpa min julklapp till han och jag har ett par idéer..



Nu ska jag gå ner och fixa nåt att äta och sen vet jag inte vad vi ska göra, men det ser iallfall ut som om det har slutat snöa och det gillas verkligen just nu!

Hej och hejdå

NU har jag kommit hem från jobbet och nu ska jag bara duscha och byta kläder och sen ska jag fara till stan för att inhandla dom sista julklapparna så nu har jag verkligen inte tid att sitta vid datorn.

Hejsålänge!

Sömn ljuva sömn..

..Här kommer jag!

Nu har jag eldat, diskat och promenerat med Sita så nu är det dags för sängen. I natt kommer jag att drömma om diskmaskinen och att det äntligen är slutdiskat allt för hand, men först måste den kopplas in så jag passar på att drömma om det så länge : )

Nu ska jag sova, och sen så har jag lovat att jag ska ställa larm klockan tre så att Jonas tar sig upp. Jag tror att han klarar det bra även utan mig men det är alltid bra att ha en reservplan..

Godnatt och sov gott, för det ska verkligen jag göra!

Redan slut ?

Jag har inte haft tid, ork eller lust att uppdatera bloggen på flera dagar nu. Igår så jobbade jag dygnspass så jag kan ju skylla lite på det. I torsdags innan jag skulle sova så fick jag astma som inte gav sig och det slutade med att vi åkte till akuten och kom hem igen ca 05.30 så det blev inget jobb för mig i fredags.

Helgen tog slut alldeles för fort men det kommer ju snart en ny (som jag också jobbar) och sen kommer det en till (tredje jobbarhelgen i rad) och sen så är jag ledig två helger efter varann :)

Imorron ska jag till Norsjö och hälsa på mina systrar (L & J + syskonbarn) och sen så ska jag hem och ta hand om hemmet lite.

Nu orkar jag inte skriva mer, det är bara några dagar kvar tills jul och så snart kanske jag får tid över till att blogga :)

Sista lediga dagen..

Nu har jag varit en sväng till Burträsk och köpt ägg och lite annat och nu ska jag börja baka :)
Visst var det igår alla julkort skulle ha varit skickade? När jag var in på OK idag så var det massvis med folk som köpte julfrimärken, men det är väl så det brukar vara? Säger man ett datum som sista så brukar dom flesta komma ihåg det dagen efter..

Man kan då inte säga att det är speciellt varmt ute nu, jag fryser bara jag tänker på det.. Jag kommer att måsta springa ner och elda hela kvällen så att det inte blir så fruktansvärt kallt.

Imorron blir det jobb och sen ska jag jobba dygnspass på lördag och sen har jag två helger till innan jag får vara ledig två helger, tror ni att jag längtar dit eller ? Hoppas att det är nån som vill byta min övernattning den 29/12 så att jag hinner träffa Jenny och Cailey ordentligt..

Nu ska jag gå ner och sätta igång julmusik och börja med julkolan!

SVINKALLT!

Det har varit en lång dag och då jag kom hem så åkte täckbyxorna på och dom kommer att stanna där dom är tills jag kommer hem igen, väntar på att Jonas ska lossa i Bygdsiljum och plocka upp mig här.

Dagen började med att jag skulle träffa Maire i stan och jag hade fattat det som att hon skulle fara från stan 11.20, men då jag kom dit så var inte hon där. Det visade sig att hon skulle komma till stan 11.20 men jag behövde inte vänta så länge : ) Efter hennes ögonundersökning så gick vi och drack lite kaffe. Sen så for jag på radion och hälsade på och där var allt som vanligt.. Sen for jag ner på stan och försökte fixa glasögonen igen..

Vid halv sex så gick jag till Brinken för att äta julbord och det var inte lite gott! Jag har aldrig ätit så goda prinskorvar i hela mitt liv! Träffade hon som hade min rad före mig (Maria) och det var trevligt. God mat och trevligt sällskap!

Sen så for jag hemmåt och då jag kom mot korsningen mot Innansjön så såg jag att oljelampan lyste så det var bara att stanna och kontrollera att allt stämde (eller inte stämde). Det var "bara" -17.5 där och efter 10 minuter blev det ordentligt kallt även i bilen så då önskade jag verkligen att jag hade haft täckbyxor och vettiga skor, men men. Tillslut så kom jag fram till att oljenivån låg vid min strecket och att det nog var därför lampan började lysa, nu står Opeln i verkstan och väntar på en genomgång av nån som kan (typ Jonas).

Nu ska jag göra mig klar så att det bara är att springa ut då Jonas hör av sig och sen ska vi plocka upp lillebror Kalle i Burträsk, han missade sista bussen...

Goda bullar :)

Japp, dom blev jättegoda! Nu så har jag städat lite och ska avsluta det jag höll på med och sen ska jag diska det som går fort och lägga resten i blöt, sen ska jag somna och drömma om en inkopplad diskmaskin.. Imorron har jag fullt upp, ska till stan ganska tidigt för att jag vill träffa Maire och sen har jag ungefär tusen saker som jag ska hinna göra under dagen för att sen avsluta med ett julbord på brinken, ska bli gott!

Får se om jag orkar göra julkola innan jag ska sova, men jag skulle inte tro det.. Det finns ju fler dagar den här veckan..

Hejsålänge!

BULLAR!

Nu blir det bullbak och 14.40 ska jag vara hos tandläkaren, men innan dess lär ju bullarna vara färdiga. Jag vet inte vad mer jag ska skriva om just nu, känner mig lite trött så det är nog bäst att jag sätter igång så att jag inte somnar. Ska spela julmusik på HÖG volym så att han som sover kanske vaknar utan att jag behöver lyfta ett finger : )

10 dagar kvar..

Jag ska jobba ikväll, börjar 16.30 och slutar klockan 09.00 imorronbitti. Helgen är slut och enligt mig gick det för fort, jag vill ha helg längre. Igår så var vi i Bursiljum och åt julgröt och sen så pysslade jag och Anette lite och jag höll på med samma figur i mer än två timmar och den blev ändå inte helt bra, men skam den som ger sig.

Igårkväll ganska sent så fick vi ett sms av min lillebror kalle och han frågade om vi var vaken, sen så ringde han och frågade om han fick komma hit och sova och självklart fick han det. Sen då han hade kommit så fortsatte jag mitt bak (fick avbryta för att hämta han i Burträsk) så mina Brownies blev klara vid halv tre. Kalle var inte sen på att smaka smeten...

Dom blev iallafall väldigt goda och nu så bakar jag igen, men den här gången blev det julkola. Dom är snart klar, jag ska bara vänta på att dom ska kallna lite så att jag kan slå in dom i papper. Sen måste jag duscha, elda och gå ut med Sita.. Imorron ska jag baka bullar och sen på eftermiddagen ska jag till tandläkaren. På onsdag ska jag på julbord i stan och dessutom ska jag träffa Maire, så min vecka är fullbokad även om jag är ledig ganska mycket..

 

Nu ska jag skära kola. Hejsålänge


Söndag

Jag har varit så trött dom senaste dagarna så det har inte blivit så mycket bloggande för min del. Igår var vi till några grannar och hämtade julgardinerna, hon hade fixat så att dom går att hänga upp, jag är HOPPLÖS på att sy och fixa med gardiner. Nu sitter dom uppe i köket och det blev genast mysigare.

Nu ska vi fara till Bursiljum, väntar på han i duschen men det verkar som om han är klar typ nu..
Ska försöka skriva mer här ikväll.
Hejsålänge

Kolla länken..


Den här filmen MÅSTE jag se ;)
http://www.sf.se/filmer/film/16002685/Goeta-Kanal-3

Snart helg!

Ska sova nu men först så tänkte jag skriva ett par rader här.. Vi var till Kalvträsk en snabbis ikväll och då vi kom dit så påpekade Jonas att dom hade mycket finare gran än vad vi har här i Bygdeträsk och eftersom att våran är den fulaste som jag någonsin har sett så är det kanske inte så svårt.. Iallafall så hade vi varsin lösning på problemet..

Min lösning: Vi får helt enkelt vara med och bestämma gran nästa år..
Jonas lösning: Eller så flyttar vi till en by som redan har en fin gran..

Igår så skickade vi iväg våran julgardin till grannen för att hon skulle sy den och jag hade packat ner allt i en påse.. eller hur var det nu?!?

Jonas: Skickade du allt som hon behöver för att sy gardinen?
Jag: Ja, det gjorde jag..
Jonas: Är du säker på att du skickade allt?
Jag: Ja, jag är helt säker.
Jonas: Skickade du trådrullen?
Jag: (tystnad) Nä..


Utvilad!

Jag har sovit som en stock och jag vaknade två minuter före väckarklockan och jag var PIGG! Jag som aldrig brukar vara pigg då jag vaknar utan det brukar komma mer mot kvällskvisten, men inte nu : )

Huvudvärken är borta så nu blir det duscha - elda - stan.. Jag har en del saker som måste göras idag. Ska lämna in glasögonen och säga att nu är jag less på att dom inte sitter där dom ska, lämna tillbaka några filmer på hemmakväll och hitta en bra fågelmatare..

Såja, nu ska jag börja med en varm (förhoppningsvis) dusch..

Äntligen hittade jag ork till att blogga!

Jag har verkligen inte haft ork till att blogga nåt dom senaste dagarna, jag har inte ens haft ork till att läsa bloggar.. Egentligen skulle jag jobba övernattning i natt men tidigare idag så hade jag feber och migrän, huvudvärken är kvar men jag tror att febern är borta. Nu blir det sömn i drygt 10 timmar om allt går som det ska : ) Känns så skönt att kunna sova utan att vara rädd att försova sig så nu ska jag verkligen passa på, men jag måste ställa väckarklockan för annars kommer jag att vakna tre gånger i kvarten och undra vad klockan än och hur länge jag har sovit.

Jag måste verkligen påminna alla om att se den här underbara filmen som går på femman på söndag (kl 21.00), det är absolut en av dom bästa filmerna jag sett i hela mitt liv (och eftersom att det är ganska många så kanske ni kan gissa hur bra den är?)

MISSA DEN INTE! (kan nån påminna mig så att inte jag missar den?)


L

Jobb 07.30-16.30 imorron. Uppdatering söndag = 0

trött slut och jag längtar redan tills nästa helg för då ska vi inte göra nåt speciellt, vi ska bara vara : )

Godnatt

Det blir ingen lång uppdatering ikväll, jag känner mig alldeles för trött och slut för det. Idag har vi varit till umeå och köpt en ny spis och en diskmaskin som vi ska hämta imorron : ) Jag är jättenöjd! Sen så var vi hos Gun-Britt och kollade på hennes nya lägenhet, den var superfin : )

Nu blir det sängen - film - godis - SOVA!

Helg!

Nu blir det sova för min del. Vi har haft besök ikväll och försökt fixa vissa saker, men utan resultat så imorronkväll blir det till att slutföra det vi har påbörjat. Jag har bilder men kan inte lägga upp dom på den här datorn.

Det gick förresten bra hos tandläkaren idag och dom tog bort min skena så nu känns det underligt men skönt att den är borta.

Godnatt

Usch fy blä

Som ni såg i mitt senaste inlägg så blev det ganska sent innan vi somnade igår, jag tror att klockan visade 04.26 sista gången jag tittade på den.. Nu har klockan passerat halv nio och jag är vaken, varför? Jo, igår då jag satt hos mamma så pillade jag mellan tänderna med en "rengöringspinne" som jag fick av tandläkaren då jag var där igår och tror ni inte att min skena bakom framtänderna lossnade?! Den lossnade inte hela vägen, men mer än hälften så jag måste limma dit den igen så att den inte släpper ännu mer. Fick en akuttid hos tandläkaren klockan tio, så nu försöker jag hitta sätt att sysselsätta hjärnan så att den inte somnar utan mig..

Då jag var hos tandläkaren igår så pratade vi lite om min skena och hon frågade "sitter den som den ska" och jag sa att jag trodde det. Är det här ett ordentligt tecken på att jag hade fel eller vad ?!

Ska gå ut och sätta i motorvärmare och sen ska jag göra nåt annat för att fördriva tiden, typ vika kläder ?
Nä, usch! Jag vet knappt vad jag skriver nu så det är lika bra att sluta.



Usch fy blä

Som ni såg i mitt senaste inlägg så blev det ganska sent innan vi somnade igår, jag tror att klockan visade 04.26 sista gången jag tittade på den.. Nu har klockan passerat halv nio och jag är vaken, varför? Jo, igår då jag satt hos mamma så pillade jag mellan tänderna med en "rengöringspinne" som jag fick av tandläkaren då jag var där igår och tror ni inte att min skena bakom framtänderna lossnade?! Den lossnade inte hela vägen, men mer än hälften så jag måste limma dit den igen så att den inte släpper ännu mer. Fick en akuttid hos tandläkaren klockan tio, så nu försöker jag hitta sätt att sysselsätta hjärnan så att den inte somnar utan mig..

Då jag var hos tandläkaren igår så pratade vi lite om min skena och hon frågade "sitter den som den ska" och jag sa att jag trodde det. Är det här ett ordentligt tecken på att jag hade fel eller vad ?!

Ska gå ut och sätta i motorvärmare och sen ska jag göra nåt annat för att fördriva tiden, typ vika kläder ?
Nä, usch! Jag vet knappt vad jag skriver nu så det är lika bra att sluta.



GODNATT

Det blev en sen kväll ikväll. Jag har varit i stan och hos mamma medans Jonas jobbade. Träffade min ingifta faster Annika och det blev middag på tatung, gott och väldigt trevligt. Sen så har jag gjort bort ännu en julklapp så nu är det en mindre att fixa sen.

Det blir inget långt inlägg det här, jag är alldeles för trött. Jag har tagit på mig ett extrapass nu vid jul, kände att det kan vara bra med lite extra pengar och mer tid har ju aldrig skadat. Dygnspass annandagen blir det så jag missar ju inte så himla mycket av julen så det är ju bra det oxå! Men det enda negativa är jag att jag får tre helger i rad igen..

Jaja, ska sluta nu och lägga mig under täcket i ett desperat försök att få lite värme, det var bara drygt 15 grader då vi komme hem så jag hoppas att värmen kommer snart..
Godnatt

Onsdag

Usch, det börjar redan bli mörkt.. Jag ska iväg och jobba 16.30 men före det har jag lite som jag ska hinna göra så jag har inte så mycket tid över till bloggen (ovanligt?) Nä, nu ska jag fara till Burträsk och göra lite saker. Får försöka skriva mer senare.

Kolla det här så kan ni få en förklaring till varför ni skulle läsa det senare : )
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6222360.ab

Usch vilken dag.

Jag visste på ett ungefär vart Elkedjan låg och jag hade rätt : ) Har köpt lite julklappar idag så nu är det inte så många kvar. Julkänslan börjar infinna sig så nu gäller det bara att snön stannar kvar så kanske känslan finns här fram tills jul. Idag så skulle jag och Griselld på julbord på brinken men det blev aldrig av. Annika har lovat att fixa så att jag ska få fara och äta nån annan kväll och jag sa att det spelar ingen större roll för min del om jag äter det idag eller nästa vecka.

På torsdag ska jag troligtvis till stan igen, lämna in lönerapporten och lite annat (och fortsätta med julklapparna, blev avbruten då jag skulle köpa din Dan, så du får tyvärr ingen i år). Men först så ska jag till tandläkaren på torsdag, samma dag och nästan samma tid som Jonas (om jag nu inte minns helt fel).

Nä, jag vet att jag inte har varit så duktig på att uppdatera idag, men mer än såhär blir det inte idag.
Nu ska jag fixa lite mer i köket så att det är fint då Jonas kommer hem :)

RSS 2.0