Dagen före..

Imorron så är det nyårsafton så då blir det party! Vi ska vara här hemmma och vi ska äta massa god mat, det blir förrätt varmrätt och efterrätt! Efterrätten gjordes idag och den blev nog inte äcklig! Håller på att färga håret nu, men det räckte inte till hela håret så nu har jag gjort halva håret brunt. Vet inte vad jag ska skriva så det kanske är bäst att sluta. Hehe, vi har förresten grillat korv idag : ) Nu ska jag vara social med Ylva och tvn för Jonas sover..

Usch vad många det är som dör hela tiden.. : (

Lisa säger: Gott nytt år..

6 timmar 15 minuter

Ordinarie ankomsttid 08.40, dagens ankomsttid 14.55. Ylva kom fram till slut men det tog en jävla tid, närmare bestämt drygt 18 timmar.. Det första vi gjorde var att besöka Skellefteås stolthet - Krysset : ) Sen så gick vi på stan och shoppade lite, men eftersom att tåget var så sent så fanns det inte så mycket tid över, men jag hittade en jätteskön BH och en fin klänning! Det har varit en lång dag och jag är väldigt trött, vi ska besöka staden imorron igen så jag borde kanske sova lite.

Lisa säger: Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge..

Snart framme!

Hoppas jag! På sjs hemsida så står det att tåget ska vara i bastuträsk 12.50 så jag hoppas att det stämmer. Ylva går inte att få tag på för att hon har comviq och det funkar inte så bra här. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sticker jag och hämtar Ylva!


Typiskt!

Nu ska Jonas fara på jobbet och här ligger jag - klarvaken. Fick sms från Ylva vid ett och då var dom i bollnäs och stod kvar där pga ett fel på spåret, så jag kollade på sj för att se vart dom var nu. Kan ni gissa? Jo, dom var fortfarande i Bollnäs. Tåget är alltså jätteförsenat och det är så jävla typiskt! Dom har inte ens en beräknad tid till bastuträsk och då är det illa (har jag lärt mig av egna erfarenheter), så vi får ju se när Ylva kommer.

Det är fasiken inte kul

att vara sjuk, eller påväg att bli sjuk som jag är just nu. Nu sitter Ylva på tåget påväg hit och det ska bli så roligt!
Jonas har förmiddag imorron så det blir sömn aldeles snart. Är fortfarande förvånad över hur goda mina cupcakes blev igår.

Nä, slut med skitsnacket för idag men jag tänkte avsluta med en hälsning till Cissi som är en trogen läsare. Om du inte fick smset jag skickade idag så går det bra om ni kommer klockan sex på onsdag.

Jag ber om ursäkt..

.. för att jag har blivit så dålig på att uppdatera min blogg, men jag skyller på julhelgen och hoppas att min skrivkramp försvinner snart. På måndag kommer Ylva och hon stannar en vecka, så kommer nog inte att ha så mycket tid över till bloggen. Igår  var vi på bio och såg "vi hade iallafall tur med vädret - igen" och den var faktiskt riktigt bra. Om man tycker att första filmen var bra så kommer man att tycka samma sak om 2:an.

Provade baka "cupcakes" idag och dom blev jävligt goda (enligt Jonas och mig själv). Gjorde nån slags "frosting" på dom och det blev sött men gott.

David var på besök idag och han och Jonas for ut för att "leka" lite med fyrhjulingen medans jag bakade. Jag gick ut efter en stund och Jonas skulle visa mig vart grillplatsen är så jag hoppade upp bak på fyrhjulingen, men vi kom inte långt. Vi körde fast och Jonas skulle ropa på David så att han skulle komma med skotern, så han skriker "HON VA FÖR FET!!" och jag skulle tro att det hördes hela vägen till bygdsiljum. David drog upp Jonas och jag sa att jag hellre åkte på skotern så jag satte mig där. När vi nästan hade kommit fram till huset så körde david upp på en kant så att vi höll på att tippa. Jag vet inte om jag ska skylla på halkiga byxor eller dålig skotervana, men helt plötsligt så låg jag där på rygg och tittade på stjärnorna.


Lisa säger: Jag älskar snö!

HAHA!

Maximal otur i skoterolycka
En olycka kommer sällan ensam. Det är nog olyckligt att gasen hakar upp sig på snöskotern. En tyvärr inte alltför ovanlig företeelse. Men att sedan krocka med en bil och köra in i en garagevägg. Då är det olyckligt

Händelsen inträffade i Arvidsjaur vid tretiden på juldagen.



Så var det över..

Det gick fort så var julen slut. Juldagen har gått fort, men det kanske kan bero på att jag har jobbat 12.30-21.30. Imorron blir det jobb om jag inte blir sämre under natten, börjar nämligen känna mig krasslig. Sen så blir det bio med Jonas föräldrar imorronkväll, vi ska se "vi hade iallafall tur med vädret - igen".

Fick verkligen jättefina julklappar igår, är jättenöjd. Den 2/1 ska jag på make up store på make up rådgivning, så det ser jag fram emot och så fick jag pengar av mamma. Helt klart den bästa julen på många år, men det beror nog ganska mycket på sällskapet!


Nu ska jag hitta på nåt annat en stund. God jul på er alla!

Julmys..

Nu har jag gjort allt klart för ikväll så nu ska jag sova. Har handlat alla julklappar som jag behöver för tillfället, men mina julkänslor har försvunnit. Har inte så mycket tid till bloggen ikväll för nu ska jag kramas :)
JULMYS!

Sjukling

Just nu känner jag mig ynklig och liten. Börjar känna mig krasslig men kan inte vara hemma från jobbet för det finns för lite folk. Jag kan inte ens minnas allt vad jag har gjort idag och det är inte bra. Körde min bil hem och glömde ta ut julmusten så nu måste jag gå ut i kylan och hämta den. Är hungrig nu så jag ska äta, orkar inte laga nån lyxmat idag så det blir fiskpinnar utan tillbehör..

så här känner jag mig idag..
...Liten och ynklig..

Nu luktar det kaffe..

Jonas har förmiddag idag och jag börjar sju så nu doftar det kaffe. En doft som jag känner att jag kommer att behöva mycket av idag. Jag känner mig inte stressad inför julen längre, jag skiter i att jag inte är klar med allt. Den här julen har kommit så himla fort att jag har inte hunnit med, men jag tänker inte klandra mig för det. Jag siktar in mig på nyår istället. Julen är överskattad men underbar.

Jobbet kallar.


Lisa säger: Min älskade snö har fallit inatt.. oh yeah!

Ack å fy, ve å fasa..

nu är jag inte pigg. Sängen för mig nu så jag får helt enkelt skriva här imorron eller någon annan dag.
Jag har typ ont överallt. Bota mig.

Lisa säger: Jag älskar mitt jobb!

Jag gav upp..

igen.. Men nu gav jag upp lite tidigare så nu hinner jag göra nåt för att hålla mig pigg. Smäll inte av nu, men jag håller på att baka kladdiga chokladmuffins med after eight på! Har beräknat att dom ska vara klara lagomt tills det är dags för mig att hoppa in i duschen. Det blev bara 40 muffins så dom kommer att vara slut innan jul och så tror jag att jag råkade göra dom för stora så vi får ju se hur vacker plåten är sen när det är dags för disk igen (hade tänkt diska på en gång den här gången bara för att testa hur det känns).

Klockan var ungefär 02.50 då jag vaknade och sen var det kört så jag tänkte att jag skulle göra nåt positivt av tiden istället för att bara sitta vid datorn.





Lisa säger
Så här känner jag mig just nu
för just nu är jag oslagbar
ingen är bättre än mig
i am superwoman!

........

Ge mig sömn.. vill sova, vill sova ge mig sömn sömn sömn.. Jag blir tokig!


Godnatt

Nu ska jag sova, är trött som ett as och nu har jag bakat mina kakor! Jobb imorron, måndag och tisdag. Skriver nån gång när jag har tid, typ innan jag ska sova. som nu.

Godnatt!

Lisa säger: Min snösång funkade - typ tio minuter..

Lördag

Nu är det lördag och endast fyra dagar kvar till jul. Jag har inte börjat köpa julklappar än eftersom att jag inte har fått några pengar och inte kommer att få det förrän den 23. Igår var vi som sagt på julmiddag och hade jättekul, fick ett sms från Elaine på jobbet och nu ska jag jobba måndag och tisdag så när ska jag köpa mina julklappar? Jobbar 7-16 på tisdag skulle jag tro och då klockan blir fyra så sticker jag till stan och inhandlar dom viktigaste julklapparna, men dom till mina syskon får faktiskt vänta tills mellandagsrean. Kommer ju inte precis att ha lång tid på mig på tisdag och hur fullt kommer det inte att vara på stan då? Alla brukar ju vara ute i sista minuten.

Idag så blir det iallafall att ta itu med disken (högen har inte blivit mindre), sen ska jag baka en kaksort som måste vara klar tills imorron. Sen ikväll så blir det middag hos Jonas föräldrar och sen så blir det SOVA! Börjar jobba kvart i åtta imorron.
Har precis ätit klart min frukost/lunch som idag blev "bong´s köttsoppa" *mums* för det var den enda jag kände att jag orkade göra. Jonas ligger och sover fortfarande, men han säger att han inte är bakis så då är det väl så? hehe, nä nu ska jag sätta igång med den där förbaskade disken, men först måste jag bara berätta en sak från igår.

Vera hette den lilla mini-hunden som jag blev kär i igår. Tyra hette en av dom små flickorna som var där igår. Tyra är två år och vad tror ni hon sa när hon såg Vera? "Titta mamma, det är en råtta!" varav mamman svarade "vill du klappa råttan?"


Nu blir det disk.
Lisa säger: ksjgndmatmksmagkdjarts,gdsgkoajtajghs - min snösång. KOM SNÖ, KOM!
*kommsikommsi*

Julmiddag

Nu är klockan snart tre och vi har precis kommit hem från kvällens julmiddag med gummiverkstan. Det var jättetrevligt och jag är då den som kommer att må bäst imorron, för jag körde! Nu tittar vi på en fyra för tre och jag kommer nog snart att sova som en stock. Jag har blivit kär ungefär tre gånger ikväll. Två bebisar och en hund.

Jag kände mig utpekad idag, men det gick över.

Jonas - min riddare och min älskling!

Uppe med tuppen.

eller inte! Jag vaknade men jag visste inte varför, då kollade jag på klockan och insåg att det var mina väckare som hade väckt mig men jag kom inte ihåg. Jag var helt slut igår och det var så sönt att sova, skulle gärna sova längre, men nu ska jag iväg till jobbet.

Ikväll blir det julbord i burträsk och imorron blir det lugnt för sen blir det jobb igen.

Nä, jag får skriva mer senare för nu ska jag äta frukost.

Lisa säger: P&K

Väldigt lång dag..

Men nu är den över, för nu ska jag krypa i säng. Blir jobb imorron 7.45-16.45 så jag kommer nog att behöva all den sömn jag kan få. Mötet med arbetsförmedlingen gick över förväntan och det blir nog ganska bra det här, kommer iallafall att få lite mer pengar att röra mig med och det är ju bra. Jag är så trött så att mina ögon pekar åt olika håll.

Lisa säger: 6 dagar kvar till jul & 11 dagar kvar till Ylva!

Jag ska sluta

Ska försöka att inte uppdatera bloggen allt för ofta, det är ju ingen som hinner läsa det nya innan det är gammalt. Såg den här artikeln och ville bara dela med mig!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article4020569.ab <---

Sömnlös natt

Klockan har passerat fem och jag sitter i köket och äter frukost. Jag har gett upp planerna på att sova nu, ska ändå stiga upp om mindre än 2 timmar. Jag somnade vid halv två ungefär och vaknade klockan tre då Jonas kom in i sovrummet så natten har inte varit helt sömnlös, men i stort sett. Det är konstigt, men jag känner mig pigg. Jag som är världens mest morgontrötta människa, pigg nu? Hur kan det komma sig? Tänkte fördriva tiden med lite snokande på internet, jag kan ju säga till om jag hittar nåt av intresse. Jonas fick sin julklapp idag, jag kunde inte hålla mig! Han blev jätteglad!

Janna skrev till mig igår och sa att jag har blivit duktig på att uppdatera min blogg och det tycker jag med. Men så har jag ju blivit beroende av det också. Hade inte jag haft min blogg så hade jag nog fortfarande legat och kämpat i sängen även fast jag vet hur det hade slutat.


Åh så underbar, jag kan höra hur den viskar mitt namn. "Ååå, Lisa kööööp mig" Hörde ni?!

Dom här var däremot inte nåt för mig..


Nu ska jag ta på mig nå kläder, det är kallt att sitta i köket mitt i natten! Sen ska jag ner och elda och sen vet jag inte vad jag hittar på. Kan mycket väl bli så att jag skriver mer här. Annars så återkommer jag efter mitt besök hos Arbetsförmedlingen i skellefteå!

Lisa säger: forever21 - min stora kärlek på tredje plats..



Hungrig igen..

Magen skriker av hunger men jag orkar inte laga mat nu, kanske gör några mackor istället.. Är trött och slut och jag känner mig inte frisk. Ska upp jättetidigt imorron (jämfört med dom senaste veckorna), så kan ju vara en idé att lägga sig i tid. Jonas kommer att komma hem jättesent så jag kommer iallafall att sova när han kommer hem. Måste orka diska imorron, finner inte orken till det idag, men hoppas att den vill komma imorron! Ska iallafall masa mig upp för trappen och lägga mig i den nybäddade sängen med rena sängkläder!

Vill varna alla! Köp inte sängkläder på shape för dom är antingen trasiga eller missfärgade..

Lisa säger: Usch Och Fy, Ve Och Fasa. I Dessa Kan Du Gasa! (kalsonger)

Hmm..

En till paus? vad håller jag på med? Jag ska ju STÄDA! Tror att jag måste slänga ut datorn, för den lockar mig med det enda efter det andra och jag kan inte stå emot!

Har iallafall gjort det mesta i sovrummet, men det jobbigaste är fortfarande ogjort.. Disken..

Nån som vill tjäna en kaka? Kom hit och diska vettja..


Matpaus..

Jonas for iväg för snart två timmar sen och jag har faktiskt gjort mer hittils idag än vad jag har gjort tidigare i veckan. Dock så står disken orörd, suck!
  • Jag har ringt till tidnigstjänst och klagat på att vi inte får norran varje dag och att när den kommer så är den blöt för att den som kommer med den inte stoppar ner den i lådan. Hon sa att hon skulle prata med dom som kör ut tidningen här och att dom skulle skärpa sig så nu får vi se hur det blir framöver.
  •  Har pratat med försäkringsbolaget om mina problem med ryggen och jag kommer att få en ny "utredare" som ska kolla om mina besvär kommer från olyckan eller inte (vem som helst fattar väl att besvären kommer från olyckan?!).
  • Jag har snart storstädat hela sovrummet, men jag tog en liten matpaus och en bloggpaus, tyckte att jag behövde det.
  • Dessutom så har jag tvättat massa kläder och klockan är bara halv fyra!
Nu ska jag återgå till sovrummet. Skriver mera senare!


Bra jobbat!

När jag skrev min "beroende lista" så glömde jag ju det viktigaste av allt (strax efter Jonas men lite före forever21) BLOGGEN såklart! Hur kunde jag glömma bloggen? jag är ju hur beroende som helst, jag är fast och det går inte att sluta. Jag älskar att skriva! Egentligen så ville jag bli författare eller journalist, men jag kom fram till att min svenska inte är nog bra och att min fantasi är för grötig, men annars är det bra!

Hann inte diska så mycket innan mamma kom hit, så allt det roliga är kvar. Jag hatar verkligen att diska, det är bland det värsta jag vet. Finns det överhuvudtaget nån som gillar att diska eller som inte har nåt emot att diska? Egentligen så är det inte så farligt att diska, men man gruvar sig så förbannat att det blir jobbigare än vad det är och sen när man väl har kommit igång så går det hur bra som helst. När man har diskat allt så lovar man sig själv att aldrig någonsin skjuta upp disken och att göra det direkt så att det inte blir lika jobbigt (något som man glömmer att man lovat 5 sekunder efter det att disken är klar).

Jonas ska åka till jobbet om en liten stund så då blir jag ensam här i huset och om allt går som jag vill så kommer Jonas att få världens överraskning när han kommer hem. Jag är nämligen på städhumör just nu, men jag vet inte hur länge det håller i sig.

Nu ska jag stressa han lite så att jag åtminstonde kan börja i nåt hörn!

Lisa säger: Nu är kråkornas tid förbi, för snart har de inget att sitta i. (näshårstrimmer)

Sovmorgon!

Nu har jag stigit upp, men bara för att mamma ska komma och hämta bilen. Sen vet jag inte vad som händer idag, men det är ett jävla pissväder så det blir nog till att göra så lite som möjligt..

Jobb söndag 7.45-16.45 och sen juldagen 16.30-21.30 det är det jag vet just nu och det kan nog inte bli så mycket mer eftersom att jag har avsagt mig jobb vissa datum. Imorron kommer Jonas mamma hit och då ska hon sy klart gardinerna till köket (våra julgardiner som blev inköpta i förrgår). Dom är hur fina som helst!

Nä, nu ska jag diska så att det ser mänskligt ut här när mammsen kommer hit.

Lisa säger: Vill ju att det ska snöa, inte töa!

Underbara julhelg!

Är det någon som har lagt märke till vilka filmer som kommer att visas under julhelgen? Det bra börjar ju redan på fredag sen håller det i sig ända tills efter nyår.  Kommer att bli superkul vecka!

Den 29 kommer ylva hit, längtar hur mycket som helst!

Nu ska jag sova, behöver sömn mot min huvudvärk. ska dessutom upp ganska tidigt imorron för att ringa sjukgymnasten.


Lisa säger: Godnatt!

spirometri

Tisdagkväll och jag ligger i sängen. Jag har legat i sängen i flera timmar, sovit lite och tittat på tv (mest har jag nog sovit). Klockan ett idag så var jag på vårdcentralen för att göra spirometri. Spirometri är en undersökning av hur lungorna fungerar. Jag är astmatiker och har på senaste tiden haft problem med mina luftrör, jag har varit tät och rosslig så nu har jag fått en ny medicin (samma sort men starkare), så nu ska jag väl banne mig bli frisk. Men iallafall.. Spirometrin gör så att man blir helt slut i huvudet. Tänk att du tar ett djupt andetag och blåser så länge du kan och när du har gjort det så blåser du ännu mer, och sen så gör du det 20 gånger till. Mitt huvud håller på att dö.

Funderar på att lägga ner datorn på golvet och dra täcket över huvudet och vänta på att Jonas ska komma hem. Verkar som att han kommer att komma lite tidigare idag *överlycklig*

På fredag blir det julbord i burträsk, kommer att bli underbart gott!

Lisa säger: Kerstin är min pärla!

Verkar som att jag är beroende

av många olika saker just nu.

  1. JONAS
  2. forever21.com (underbara kläder)
  3. Engla´s showroom (blogg)
  4. KENZA (blogg)
  5. Apbergets aplott (varje dag får man skrapa en ny lott, helt gratis)
  6. platsbanken (Vill hitta mig ett bra jobb NU)
  7. Elda (annars fryser jag ihjäl)
  8. Baka (det roligaste man kan göra just nu)
  9. Choklad - skulle aldrig överleva om det inte fanns
Hittade en underbar klänning från forever21.com så om någon vill beställa med mig så hör av dig, för det är ju en bit som kläderna ska resa. Här kommer iallafall klänningen som jag gillar skarpt (den finns i flera färger, men jag gillar dessa två bäst). Det bästa av allt är att den bara kostar 85 kr/st, men det dåliga är att den finns i USA och att frakten inte är så billig..


Lisa säger: Säng ljuva säng!

Hemma igen..

Nu har jag varit i Burträsk och köpt lite choklad. Fick ett sånt enormt sug efter choklad med nötter och tro mig, det var inte gott att äta blockchoklad för det provade jag innan jag gav upp och satte mig i bilen och körde till kiosken.

Anledningen till att jag frågade om det var någon som tyckte att jag inte skulle skriva om min föredetta pojkvän/idiot var för att jag vill veta om det är någon som tycker att det är stötande på något sätt. Är ju kanske ingen idé att skriva om det och lägga ut massa tid och känslor om ingen vill läsa det. Men, nu så har jag bestämt mig för att köra på! Jag ska testa ett tag och se hur det går. Kommentera gärna!

Lisa säger: Julklappstips! -> http://www.blocket.se/vi/19490592.htm?ca=2_s&last=1

Måndagkväll och solsken

Måndagkväll är det men solen skiner inte, det är ju kålsvart ute, men inne i  sovrummet så är det ljust som mitt i sommaren. Jonas bytte lampor och nu är det jätteljust! Det är en lampa med tre lampor, men det var bara en som fungerade.
Har sovit en skvätt ikväll, var så trött och slut så jag la mig under täcket och somnade på en gång.

Till Janna!
Jag ljuger inte när jag säger att DIN blogg är mycket mycket bättre än den andra, DIN blogg är roligare att läsa. Jag känner ju inte dom andra så därför är det inte lika roligt att läsa det dom skriver. Men eftersom att jag känner dig och vet hur du är så blir ju det roligare. Jag tycker att det är tråkigt att du valde den andra bloggen framför din egen, men jag hoppas att du uppdaterar den nån gång då och då (Om du inte vill, så kan du ju göra det för min skull ;))


Till er alla!

Det kommer att bli ändring i min blogg hädanefter. Jag har fått önskemål att skriva och berätta om mitt föredetta förhållande med en viss skitstövel från Örebro, så jag tänkte att jag ska testa och se hur det går. Satt på jobbet och pratade med en av mina kollegor och då berättade jag lite om varför jag kan vara lite anorlunda på vissa punkter. Hon tyckte att jag skulle använda min blogg till att skriva av mig känslor och tankar och på så sätt också varna andra och hjälpa dom att inte hamna i min sits. Nu låter det som att han var värsta monstret och misshandlade mig grovt, men riktigt så var det inte. Det handlade nog mer om psykisk misshandel, även om det känns hemskt att säga ordet "misshandel". Det kändes inte som misshandel under tiden och det känns väl inte riktigt som misshandel nu, men jag har fått det förklarat att som han gjorde om agerade mot mig är psykiskt misshandel.


Lisa säger: Vill ni inte att jag ska skriva om mitt föredetta förhållande så säg till.

Ny vecka

och endast nio dagar kvar till julafton! Igår så blev det ganska sent som vanligt, låg och tittade på wallander - hemligheten (eller jag lyssnade och jonas tittade). Jag tycker att walander kan bli för spännande ibland så då lyssnar jag mest.

Nu har jag varit i burträsk med jonas mamma och valt tyg till drapperiet och det kommer nog att bli jättebra när det är klart. Nu ska jag gå ner och diska lite eller nåt liknande.

Lisa säger: jul jul strålande jul :)

Gott med gröt!

Nu har vi varit i Bursiljum och ätit julgröt. Det var byaföreningen där som hade ordnat med allt och vi fick komma eftersom att Jonas är därifrån och hans föräldrar bor där. Det var jättegott och underhållningen var rolig!

Nu så ska vi kasta in lite ved så att vi har nåt att elda med, annars blir det ganska kallt här inne, -8,6 säger termometern att det är ute just nu, så det är ju inte så farligt än så länge. Måste ställa timern på motorvärmaren så att bilen startar imorronbitti. Ska träffa Anette i Burträsk för att kolla på typ till ett drapperi. Vi skrev julkort igår, det blev ju "bara" 20 stycken..
Sitter och mumsar på Ahlgrens bilar, men inte bilar.. Det är samma smak som bilar med dom ser ut som doftgranar. Tycker att dom borde finnas året runt för att dom är bättree än bilarna (räcker längre och har mer smak). Haha, så då vet ni.


Lisa säger: 10 dagar kvar tills jag får äta mina älskade prinskorvar!

Nu blir det sängen för mig.

Det har varit en lång dag för mig idag. Sista gången jag tittade på klockan innan jag somnade i morse så var den halv sju och jag sov visserligen till 11.30 (men väckarklockan ringde från typ 9 var 5 minut). Chokladbollar blev bakade och sen så gjorde jag nåt franskt matbröd och sen började jag med middagen (som blev jättegod som vanligt). Sen så blev det lugnt fram till typ tio för då for vi iväg och skjutsade min mamma och Bengt till stan och sen for vi på krysset (onyttigt men mättande) och sen körde vi runt lite och sen så for vi hem igen. Så har dagen/kvällen/natten sett ut för min del och nu ska jag ner och elda och sen blir det raka vägen uppför trappen och in till sängen! Här ska sovas för imorron blir det grötfest!

Lisa säger: "Ibland så tycker jag du luktar unken, egentligen borde jag köpt hela dunken"

Kaninbollar..

..Är det nya namnet för chokladbollar enligt Vanja som var min bakhjälp idag. Vi bakade chokladbollar och drack julmust, sen ritade hon teckningar till mig, hon är då för söt lilltjompan. Hade jättekul.



Hon jagade mig med sina rena händer. Jobbigt var det, men roligt hade vi..
Nu blir det stan, ska skjutsa mamma!

Lisa säger: Ni kan kalla oss kalla, men egentligen borde vi heta heta..

Nu gör jag som Cissi vill..

.. och lägger ut receptet på chokladkakan med päron som jag tycker så mycket om att göra. Hade gjort den till igår och den blev väldigt lyckad..

Ingredienser:

1 burk päronhalvor (420g)
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Häll av saften från päronen och lägg dem i en fyrkantig ugnssäker form, ca 22 cm, med den kupade sidan upp. Vispa ihop resten av ingredienserna till en mjuk smet. Bred ut smeten över päronen och grädda kakan ca 20 min mitt i ugnen. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen ytterligare 5 min. Då är den gräddad i kanterna men krämig i mitten.


Den här kakan är supergod, testa den!

Okej, nu tar vi det en gång till!

Nu ska jag göra ett nytt försök, måste sova. Är jättetrött, men kan inte somna. Jag tänker inte på något speciellt, jag kan bara inte sova. Vad ska jag göra? Måste ju fortfarande upp tidigt och jag kommer att hålla igång hela dagen. Trött, trött, trött..

Nu lägger jag mig för tredje gången, nu ska jag banne mig sova!

Lisa säger: Slå mig, klå mig, få mig att somna!

Nu är klockan mycket..

Och jag borde ha sovit för länge sen. Jag hade sovit för länge sen om jag inte hade skjutit upp disken. Nu är den iallafall så gott som klar och sängen lockar väldigt mycket. Ingen sovmorron blir det imorron heller så jag får helt enkelt lägga mig tidigare imorronkväll. Tänkte att jag skulle baka chokladbollar och hallongrottor med Vanja imorron när dom kommer, det kommer att bli jättekul. 4-åriga tjejer tycker väll om att baka chokladbollar och sen äta smeten?!  Sen så kommer Jonas föräldrar hit på middag och jag vet inte än vad jag ska laga för mat. Kassler eller nåt med köttfärs blir det iallafall.

Nä, nu blir det sängen. Jonas sover redan så nu är det min tur..

Lisa säger: Någon som kan gissa vad detta är för julklapp? -> Trampat av smutsiga sydländska tår, lagrat på ekfat, år efter år. Därefter, intaget och väl i blodet, helt klart en katalysator för modet.

Idol och disk..

Så har min kväll sett ut.. haha, nä jag bara skoja.
Vi har varit hos Mats och Cissi och sett Idol med dom, hade bakat min goda kaka med päron och den blev jättebra! (som vanligt när jag gör den, hehe). Det var jätte trevligt hos Mats o Cissi, dom har ett jättemysigt hus och dom är trevliga att umgås med oxå. Dom kommer för överigt att komma hit till oss på nyårs så det blir kul.

 Nu har jag parkerat datorn på köksbordet i köket och ur högtalarna strömmar Katy Perrys album, känner att jag vill ha nån ny musik att lyssna på medans jag diskar. Jagh ar skjutit upp diskandet aldeles för länge så nu är det ett B E R G och jag är inte nöjd! Varför skjuter jag bara upp det? Det blir ju fem gånger så jobbigt ju längre tiden går *suck* Nu ska jag iallafall göra det, kanske skriver här sen.

Måste bara tillägga att jag tycker att Kevin förtjänade att vinna även om jag höll på Alice. Kevin kom till sverige för ett år sen och han är ju hur duktig som helst på att prata svenska, och han sjunger som en gud så jag tycker inte att fel vann, men för mgi hade gärna båda fått vinna!

Lisa: Nu blire disk, annars får jag smisk ;)

HELG!

Nu är det fredag och endast 12 dagar kvar till julafton och jag är stressad! Jag har inte nes börjat med julklappar eller julbaket, hur ska jag hinna allt? Meeen, imorron så får jag kanske hjälp med bakningen. Stefan kommer kanske hit med sin fyra åriga dotter Vanja och hon älskar att baka, så vi ska nog göra några hallongrottor eller liknande.

Nu ska jag in i duschen för ikväll ska vi till Mats och Cissi och titta på Idol finalen.

Vi hörs!


Lisa säger: Vad piggar upp dig när du mellandagsdeppar? Ja, inte är det då badpeppar!

Vilken lång dag..

Idag har det varit en väldigt lång dag och nu är klockan över två och jag sover inte.
Begravningen var idag och det var jättefint. Kommer att sakna faster else-marie hur mycket som helst!

Efter begravningen så följde jag med Jonas i lastbilen och vi kom inte hem förrän vid tolv så dagen blev jättelång.
Nu så ligger vi och tittar på en film så att vi ska kunna somna.

Förresten så var jag i Norsjö igår och jobbade 12-20 och det gick faktiskt väldigt bra. Hann ta mig ett varv runt samhället oxå. Sen så skjutsade jag lillebror Kalle till bure och lillasyster Mathilda till Burträsk så det blev en lång dag igår också. Ringer dom om jobb imorron så vet jag någon som kommer att vara dötrött.

Tack för att du finns Jonas, du har mitt hjärta i din hand..

Lisa säger: "Gamla testamentet vet ingenting om livet efter detta"

Rosa rattmuff

Tänkte uppdatera min blogg lite snabbt innan det bär iväg till stan.Ska göra ett försök att sätta på min rosa rattmuff men om det lyckas får vi se. Nu ska jag dra.

Hej då - vi ses igen..

Gomorron allihopa!

Nu så är det snart dags för mig att släpa iväg mitt trötta arsle till jobbet. Ska prata med dom som jobbar idag och kolla ifall det är någon som vill ta en av mina turer imorron eller om det är någon som vill byta helt och hållet (har en delad och kom fram till att jag måste köra 14 mil fram och tilbaks, för vem vill sitta i Robertsfors i nästan sju timmar?).

Vi har som vana att titta på en film eller somna till en film tror jag att vi brukar kalla det. Men ibland händer det att filmen är på tok för spännande för att man ska kunna sova! Självklart så var ju filmen igår en sån film. Poseidon hette filmen och den var faktiskt ganska bra!

Nä, nu måste jag sätta fart med allt här hemma så att jag blir klar innan sju.

Ha en trevlig dag!

Nattinatti

Nu blir det raka vägen till sängen, mina kakor blev misslyckade så jag får göra om dom en annan dag. Det skulle alltså bli 100 kakor och när jag var klar så  var det ungefär 40 st som inte var brända. Jag misslyckas nästan alltid första gången jag gör en ny kaka, men sen lär jag mig av mina misstag och kakorna blir bättre och bättre.

Nu sitter hyllorna uppe i köket så nu är jag jättenöjd och allt tack vare min handyman ;)

Lisa säger:  Tomtar i våra fönster *hihi*

Nu luktar det gott..

..här i huset. Jag bakar nämligen knäckflarn. Det kommer inte att gå så snabbt som jag hade hoppats för att jag ska göra 100 st och varje plåt ska vara i ugnen i 10 minuter och varje plåt rymmer 8 st, så den som vill ringa och väcka mig imorron får mer än gärna göra det. Hur i hela tjofaderullan ska jag ta mig upp?! Börjar jobba kvart i åtta så jag måste alltså fara härifrån klockan sju.

Kanske skriver mer sen men just nu måste jag ta ut en plåt..

Lisa säger: Ge mig en kram!

Dumma dumma mig..

Jag sa ju att jag skulle uppdatera min blogg igår efter jag hade varit hos Cissi och visserligen så kom jag hem före tio, men ingen av oss hade ätit middag så jag började koka potatis och steka fisk. Så när vi väl fick oss i säng så var klockan mycket och jag kastade ett par blickar mot min älskade dator, men suckade när jag insåg att den låg två meter bort och att ajg inte orkade stiga ur sängen för att hämta den, så där har ni min anledning till varför jag inte skrivit nåt i min blogg förrän nu.

Har en kaksort kvar att göra sen är beställningen klar. Älskar vekligen att baka så om du vill slippa julbaket så kan du ju höra av dig! Jag gör det gärna.

Är hundvakt till Sita nu och vi ska snart gå ut på en långpromenad. Vet dock inte vart vi ska gå, men det märker vi ju. Sen så blir det middag i Bursiljum och sen så ska jag baka klart min kaka och sen så blir det sova för att jag ska jobba imorron. Jag blev väckt i morse av att dom ringde från BEMA i Norsjö och ville att jag skulle jobba natt lördag till söndag och söndag till måndag och nog är det väl typsikt att dom ringer när jag redan ska jobba i Robertsfors, hade det inte kunnat vara några nätter under nästa vecka istället? Vill ju jobba och jag hatar att säga Nej när dom ringer, men jag kan ju faktiskt inte vara på två ställen samtidigt. Eller? kan jag det?

Om det är någon som känner att dom vill ge mig en julklapp så vet jag nåt som jag vill ha. SPEL av alla de slag, jag älskar sällskapsspel men jag har inget för tillfället. Har hittat massa roliga spel som jag vill ha, ett exempel är "Bluff" där man ska ljuga, och anledningen till varför jag vill ha det spelet är för att jag inte kan ljuga så jag vill åtminstonde ett spel som jag inte kan vinna i.. haha..

Nä, nu ska jag ge mig.. Promenad med Sita nu!

Kom på att jag har en sak till som jag vill ha hjälp med. Är det någon som har nåt tips på vad man kan hitta på med någon som inte har varit i västerbotten förut? Jag har total idétorka och jag vet inte vad jag ska hitta på! Ylva kommer hit om 24 dagar och jag vet inte vad jag ska hitta på forutom pite havsbad och krysset.. nån som har nåt förslag?

Lisa säger: 19 dagar kvar till jul, nedräkningen har börjat!

Nu är det mörkt ute..

och jag har inte ens varit utanför dörren idag. 14.30 ringde Cissi så då vaknade jag, Snacka om sovmorgon!
Mina mardrömmar (misslyckade drömmar) blev faktiskt ganska goda, men jag tror att jag ska kalla dom för skorpor istället för mardrömmar. Jag är fortfarande trött och seg, men ikväll ska jag faktiskt hitta på nåt. Jag ska nämligen hälsa på Cissi i deras hus och jag måste erkänna att jag har lite dåligt samvete för det har bott där länge och jag har inte hälsat på dom än. Fy skäms på mig alltså!

Nä, nu ska jag väcka Jonas <3

Ha det bra gott folk, skriver mer när jag kommer hem från cissi!

Lisa säger: Baka baka kaka, vem vill kakan smaka?

Äntligen!

Nu har jag äntligen fått lägga mig i sängen, men självklart så har jag datorn med mig. Vi har varit till stan och ätit kvällsmat på krysset - onyttigt men gott (och mättande). Ringer dom imorron och frågar om jag kan jobba så lovar jag att jag dör. Nu är jag så himla trött att jag bara vill vila. Ska jobba hela helgen men det känns skönt att veta att man har sysselsättning.
Tänkte passa på att jobba så mycket som möjligt nu för jag vet ju att jag är ledig nyår.

Nu ska jag sova!

Lisa säger: ZzZzZ

Nu måste jag skärpa mig..

Satt och kollade runt lite på min blogg och insåg att jag måste göra någonting så att folk läser den. Jag har ungefär 2 läsare per dag och det är inte bra, jag vill ju att folk ska läsa det jag skriver, annars hade jag ju inte haft  en blogg. Vet inte vad jag ska göra på att få folk att läsa, men jag ska göra mitt bästa. Kommer inte att ha tid att uppdatera min blogg 4-5 ggr per dag men två borde jag hinna med.

Skulle baka drömmar idag - men drömmarna gick i kras. Mina drömmar blev mer som skorpor än drömmar så jag måste fara till Burträsk för att köpa mer smör så att jag kan göra ett till försök. Min deg blev bara tusentals smulor så jag skulle "laga" så jag hällde i lite vatten, men det var ju inte så smart gjort, för då blev degen seg istället för mjuk. Degen innehåller alltså egentligen bara margarin, socker, mjöl, hjortronsalt och vaniljsocker.

Behöver fortfarande tips på hur jag utrotar blomflugor (ja jag vet att dom kallas nåt annat men om jag säger blomflugor så vet folk vad jag menar). Kan någon hjälpa mig för det börjar bli jobbigt att ha dom surrandes runt huvudet dygnet runt, för dom är verkligen överallt!

Lisa säger: I need help!

Potatisbullar

Jag håller på att göra  lunch till mig och Jonas nu, jag har precis kommit hem från jobbet och han ska snart åka till jobbet. Potaitsbullar ska vi äta idag, jag orkar inte göra nåt mer avancerat.. Sen så ska jag ju baka lite till Elaine på jobbet, knäckflarn med fyllning och drömmar vill hon ha. MEN så känner jag sånt enormt sug efter att baka kokostoppar, så det ska jag oxå göra.

Nä, skriver mer sen nu ska här stekas bacon!

Jag väntar...

fortfarande på dig älskling.. Är typ dötrött men vad gör man inte för en kram?
Hehe, tänkte visa en bild som jag tog idag på en "övergångsställesgubbeskylt" i Överklinten. Den är verkligen klockren!




Första gången jag såg den så visste jag inte om jag hade sett rätt. Jag hade kört förbi där många gånger innan men aldrig sett skylten, men nu när jag har sett den en gång så ler jag varje gång jag kommer till Överklinten bara för att jag vet att skylten sitter där.


Trött..

Jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Skulle egentligen ha bakat klart mina kakor idag, men det blev inte så för att Mathilda ringde och ville ha skjuts till Norsjö för att hon hade hockeymatch och hade på nåt vänster glömt bort det. Så jag körde henne dit och hem så nu är jag hemma igen och nu är det för sent för att baka (och så är jag på tok för trött för det oxå). Jobb imorron, börjar 07.45 och när jag slutar det vet jag inte än, det får jag se när jag kommer dit.

Jonas är och jobbar nu, men det dröjer nog inte så himla länge innan han kommer hem igen, har saknat han idag. Har knappt hunnit krama han sen i söndags.

Lisa säger: GODNATT!

Luleå

Ja, idag (eller det blir ju igår) måndag iallafall, så har jag varit i Luleå med Jonas föräldrar och shoppat lite. Jonas kunde inte följa med för att han skulle jobba. Iallafall så for vi i morse och gick runt halva dagen sen sså handlade vi när vi kom till stan igen och sen åt vi på krysset, det smakade bra som vanligt och jag tog en happy-burgare (den godaste hamburgaren jag någonsin ätit) och sen så for vi hem och jag började stöka här hemma. Bakade hallongrottor och nu så ligger jag och väntar på att Jonas ska komma hem, sen så blir det sova omedelbart för jag ska upp 05.15 för att jag ska jobba. Jobbar en 7-13 imorn...

Men i det hela så var det en bra dag idag, jag är nöjd!

Onsdag nästa vecka så är begravningen. Kommer att sakna dig Else-Marie! R.I.P

Lisa säger: Det gör ont att förlora någon nära, så ta hand om varandra så länge ni kan..

RSS 2.0