Godnatt

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova lite, jag har en lång dag framför mig imorgon. Tänkte bara passa på att lägga in en bild på min systers tårta som jag gjorde igår, den var inte lätt att göra men det gick ändå ganska bra (för att vara första gången). Har lagt ut en bild och lite mer på min bakblogg så om ni vill se mer så får ni gå dit och titta ;)


Dag 6

Nu är jag på G så då är det lika bra att skriva ett inlägg till, väntar fortfarande på Sigvard.. :)

Favoritidrott


Jag har testat lite olika idrotter och det som jag gillar allra bäst är volleyboll. Volleyboll måste vara den bästa sporten som finns. Jag tränade volleyboll ett par år, men då jag flyttade till Örebro så slutade jag och nu känns det för sent för att börja om igen, men jag spelar gärna beachvolley på sommrarna. Många av mina bästa minnen är nog från min tid som volleybollspelare. Jag kommer ihåg då jag var 18 år och spelade USM i Katrineholm. Jag var väl inte så himla duktig på volleyboll, men jag älskade det och eftersom att jag var så lång så fick jag ofta vara där fram och blocka. Shit så roligt vi hade det. Jag tycker att volleyboll är den bästa sporten för att det är så lätt att vara ett lag, ingen är utanför och alla behövs för att spelet ska fungera.

Haha, jag kanske tjatar lite men volleyboll är BÄST!

Dag 5

Jag fortsätter med utmaningen även om jag ligger lite efter, men det går nog bra ändå :)

Favoritsaker

Jag har ganska många favoritsaker tror jag. Men mina absoluta favoriter är inga saker för det är Jonas och Sita men dom räknas till "favoritsaker" iallafall för dom är det bästa jag har :) Sen så har jag även min favorit i köket, min fina underbara födelsedagspresent som jag kanske inte har använt så himla mycket hittills, men den är hur underbar som helt och den underlättar min bakning otroligt mycket.




Sen så har jag ju min bil, den är också en favorit (även om jag oftast kör Jonas bil). Jag har så mycket saker så det är lite svårt att ha några "favoriter" eftersom att jag gillar det mesta :) Jag började tänka på saker som jag använder varje dag för då borde det ju vara en "favoritsak" men då blev  det ju skitsvårt.. Ni får nöja er med assistenten, min bil och mina två älsklingar här hemma, det är mina favoritsaker just nu! :)


Halloj!

Nu är det söndag och påsken är snart slut. Jag var ju sjuk hela förra helgen och jag är fortfarande inte helt frisk så den senaste veckan har jag gjort två saker, varit sjuk (vilat) och jobbat. Nu har jag ledigt i åtta dagar så nu ska jag passa på att göra massor med saker! Jag ska först och främst BAKA! Jag har inte bakat sen förra onsdagen (om man inte räknar med chokladbollarna jag gjorde i fredags).

Sitter och kollar på olika baksidor och det är så farligt för det  KLIAR i mina fingrar! Jag vill också vara så där duktig, men jag antar att dom har blivit duktiga av att dom har gjort det ett par gånger och tränat lite :) Jag ska göra min första sp (sugar paste) tårta imorgon och det kommer att bli spännande, tungan kommer att hänga utanför typ hela tiden..

Nu ska jag kolla om Sigvard är kaffesugen! ha en bra dag :)



Hej igen!

Nu har det gått ett tag sen jag skrev här sist, men jag har legat i feber och förkylning sen i fredags så därför har min uppdatering varit dålig. Jag orkar inte ta igen alla dagar som jag ligger efter i utmaningen just nu, men jag ska göra det lite då och då så blir det inte lika jobbigt.

Jag är feberfri idag också så det känns ruskigt bra, men jag har fortfarande porblem med hostan och luftrören men det ska väl ge sig nån gång det också..

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite mer så att jag orkar jobba imorron.

Kunde inte sluta kolla

Jag har så många favoritbakbloggar just nu att jag inte kunda sluta kolla, så därför är jag fortfarande vaken.. Jag ska gå och lägga mig typ nu, men först så vill jag säga att jag har uppdaterat min bakblogg som för övrigt har fått en ny och jättefin design :) Så jag tycker att ni ska skynda er dit och kolla ;)

Tryck
här för att komma direkt till min bakblogg :)

godnatt

Helg!

Ja nu är helgen här och jag har spottat ut två inlägg som hör till min "utmaning", men här kommer ett inlägg som handlar om lite andra saker. Idag så slutade jag jobba klockan åtta och då for jag hem och satt i soffan i ca 35 minuter och sen for jag på personalmöte och satt där i fyra timmar. Då jag kom hem så la jag mig i soffan och somnade och sov tills Jonas kom hem (17.07) och efter det gjorde jag mat (bullens med bröd, haha) och sen så bytta VI däck på skodan. Jag ville hjälpa till, men Jonas gjorde det mesta. Sen har vi suttit och tittat på tv och nu är det dags att sova igen, jag är så trött och slut och min kropp behöver vila.

Jag fick förresten en väldigt trevlig kommentar idag. Det var hit en flicka med sin mamma och sålde majblommor och jag och Jonas köpte varsin och då berättade jag för mamman att jag ska få provbaka på Dahlgrens bageri och då sa mamman att jag var en förebild för hennes dotter. Dottern hade sagt "när jag blir stor så vill jag bli som Lisa", tror ni att man blir lite rörd då? Jag bakar ju med barnen på torsdagarna och det här var ett av "mina" barn. Jag blir så glad :)

Nu ska jag gå och lägga mig, somnar snart där jag sitter.
Godnatt

Dag 4

Målet med min träning/därför tränar jag

Jag har ju som jag skrev i ett tidigare inlägg haft en paus på ca 2 år och jag känner verkligen hur orkeslös min kropp blivit under den tiden, jag har dessutom blivit mer lat än vad jag var förut. Målet med min träning är att få bort min onda rygg, skjugymnasten säger att det är läääänge kvar innan min rygg blir helt bra och jag måste röra på mig och träna mina få muskler som jag har för att det ska bli nån förbättring. Jag vill ha en frisk rygg så att jag kan njuta av vad livet har att ge. Jag tror att det svåra är att komma igång med träningen och nu har jag haft ett par lata dagar pga min örebroresa och att jag nu blivit förkyld, men så fort jag kan gå en lång promenad utan att få andnöd så ska jag göra det och jag ska dessutom på vattengympan nästa vecka (och massa annat också). Jag försöker röra mig litegrann varje dag och den här gången ska jag inte ge upp. Jag SKA få en bra rygg som inte gör ont så fort jag gör nåt ansträngande.

Förstår ni nu varför jag tränar?

Dag 3

Mitt stjärntecken

Jag är född den 5/2 så jag tillhör sjärntecknet vattumannen. Jag googlade vattumannen och hittade vattumannens egenskaper. Eftersom att jag känner mig lite smått stressad eftersom att jag ligger lite efter (det är ju egentligen dag 4 idag) så orkar jag inte kolla vad det står på andra sidor så det här får duga :)

"Vattumannen är ofta före sin tid och väljer att gå sina egna vägar. En egensinnig nytänkare som eftersträvar frihet och oberoende. Vattumannen är självständig och har ett stort frihetsbehov. Vattumannen ogillar inblandning från andra. Lyssnar gärna på råd, men gör i slutändan allting på sitt speciella sätt. Ofta mot strömmen, djärv, företagsam och idérik.

Vattumannen är en stor humanist som gärna engagerar sig i sociala frågor. En vid och framförallt brokig bekantskapskrets är kännetecknande. Vattumannen blir lätt uttråkad av det vanliga, monotona vardagslivet. Den som är präglad av detta lufttecken föredrar omväxling och har en dragning till udda, kreativa människor som har förmåga att leva efter sina egna normer.

Vattumannen har ofta annorlunda intressen och okonventionella åsikter och kan vara bestämd och oberäknelig. Vattumannen följer sina impulser och kan upplevas en smula nyckfull och rastlös. Många upprorsmakare, rebeller och trendsättare är präglade av detta tecken. En djärv och företagsam läggning är kännetecknande.

Planeten Uranus är tecknets härskare. Den enda planet i solsystemet som inte följer ett givet mönster utan har sina egna astronomiska regler! Det oväntade, originella sättet att förhålla sig till omvärlden är kännetecknande för Vattumannen. Envis och bestämd, hopplös att påverka och styra, men härligt uppfriskande med sin ungdomliga rebellanda och företagsamhet!"
Skrivet av Anna Granberg, astrolog och författare.
Hittade det på den här sidan.


Godnatt

Nu har jag gjort klart det jag skulle göra så nu tänkte jag säga godnatt. Jag har en hals som gör ont men jag är så trött så jag kommer nog att sova som en stock iallafall. Har gjort cake balls och kladdkaka ikväll, jag ska ju fara med min bil till gummiverkstan imorron/idag och då tänkte jag ha med mig lite fika (det brukar uppskattas).

Idag så fick jag min tårtbild med posten, det hade alltså tagit 14 dagar att skicka den med  post från Luleå till bygdeträsk.. Jag hade ju behövt den då jag var i Örebro men förhoppningsvis kommer Ylva och Oscar hit och hälsar på nån gång (inom ett år) för då kan jag ju göra den då. :)

Just ja, vi gjorde vår och tog fram cyklarna och så tog vi en liten cykeltur med Sita, hon kan bara springa på vänstra sidan om mig så jag var på fel sida då jag cyklade men jag tror att det ska gå bra det också. Snön försvinner fort och solen värmer mer och mer, jag gillar våren!

Nu ska jag snarka ikapp med mina älsklingar!
Godnatt

Dag 2

I mina öron när jag tränar

Jag har haft en period (typ två år) då jag inte har tränat så mycket, men den perioden är slut. Jag lyssnar gärna på olika musikstilar då jag tränar, det viktiga är att låtarna har olika tempon för att det gör att jag tar i mer/mindre. Just nu så har jag en favoritlåt som jag gärna lyssnar på då jag använder promenadbandet och det är den här :)


Dag 1

Vad bjuder jag på för mat?

Jag älskar att bjuda familj, vänner och grannar på mat och det som jag gillar mest av allt är att göra efterrätten. Den godaste efterrätten som jag någonsin har gjort var nog jappmousse, den var ljuvligt god och den kommer jag att bjuda på fler gånger. Men nu var ju frågan vad bjuder jag på för mat och på den frågan så svarar jag: blandat. Jag gör gärna nåt som är enkelt men samtidigt väldigt gott och två av mina favoriter att bjuda på är köttfärslimpa (med olika fyllningar) och kycklingpaj ( men inte tillsammans, haha).

Tänkte slänga in en bild på min köttfärslimpa för att dryga ut inlägget lite så här kommer den :)


Utmaning! :)

Varje dag ska jag blogga om ett nytt ämne och vilket ämne det blir bestämmer listan här nedanför. Ska bli en spännande utmaning och så ser vi hur långt jag klarar mig :)

Listan:
Dag 01 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 02 - I mina öron när jag tränar
Dag 03 – Mitt stjäntecken
Dag 04 - Målet med min träning/därför tränar jag
Dag 05 – Favoritsaker
Dag 06 - Favoritidrott
Dag 07 - Då mår jag som bäst
Dag 08 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 09 – Mitt måtto
Dag 10 - Favoritövning/träning
Dag 11 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 12 – Dåliga vanor och laster
Dag 13 – Barndomsminne
Dag 14 - Favoritmellis
Dag 15 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 16 - Så här kan en matdag ut för mig
Dag 17 – Mina dåliga sidor
Dag 18 - Favoritmat 
Dag 19 - Kändisblogg jag följer
Dag 20 – Mitt hem
Dag 21 - Min favoritfrukost
Dag 22 – Det här får mig att gråta
Dag 23 - Mitt bästa kosttips
Dag 24 - Första bloggen jag började följa
Dag 25 - Då tränar jag allra helst
Dag 26 - Då älskar jag att blogga
Dag 27 - Detta skulle jag vilja utöva
Dag 28 – Min favoritplats
Dag 29 - Fördelar jag fått tack vare bloggen
Dag 30 - Saker jag saknar
Dag 31 - Hälsa för mig
Dag 32 - En fredagskväll unnar jag mig gärna
Dag 33 - Så sover jag
Dag 34 - Där tränar jag helst
Dag 35 - Favoritlivsmedel
Dag 36 - Då hatar jag att blogga
Dag 37 - Detta tränar jag allra helst i
Dag 38 - Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst
Dag 39 – 10 dödssynder
Dag 40 - Detta klara jag mig inte utan

Besviken.

Den 28/3 så vann jag en auktion på tradera, en tårtbild som jag skulle ha med mig till Ylva. Dagarna gick och ingen tårtbild kom och nu har det gått mer än två veckor sen hon skickade den (om hon nu har skickat den). Gick in på användarens sida och såg att hon har tagit bort alla sina auktioner och det är 4 stycken som har skrivit att dom inte heller fått sina tårtbilder och då har hon svarat "Jag kan inte ansvara för postens slarv", men om det nu är posten som har slarvat så borde hon väl ändå kunna svara på mail då man skickar och frågar vilket datum som hon skickade tårtbilden? Jag har skickat två mail men hon svarar inte så nu har jag "anmält" till tradera att jag inte fått det jag har betalat för och det gäller visserligen bara 48 kr, men rätt ska vara rätt.

Sitter och väntar på att klockan ska närma sig sju för då kommer en från Söderby och ska hämta mig för vi ska på plasket (vattengympan) ikväll, det är bara några gånger kvar nu så jag måste passa på. Jag är ledig imorron så jag funderar på om jag ska baka lite matbröd eller rulltårta.

Har förresten tänkt prova göra en av alla dessa utmaningarna som cirkulerar på bloggarna nu. Man får ett ämne att skriva om varje dag så vi får ju se hur det går (med tanke på min låga uppdatering senaste veckorna så ser det inte lovande ut). Mer om listan lite senare, nu ska jag packa badkläder.

Gokväll!

Återkommer den 11/4

NU så är allt färdigt för avresa (tror jag), det enda som inte är packat är den tårtbild som jag hade beställt och som inte kommit än. Hur fasiken kan det ta mer än 8 dagar att skicka ett brev från Luleå till Bygdeträsk? Jag kan inte fatta varför det tar så lång tid, nu har jag ju ingen tårtbild till Ylvas tårta och jag tyckte att jag beställde den i god tid men icke det.. suck..
Från början så sa jag att min resväska kommer att vara ganska tom eftersom att jag inte behöver så mycket kläder och sånt med mig men som vanligt så blev det inte så. Min väska är ganska full för jag kan inte bestämma mig för vad jag ska ha på mig på lördag och vad jag ska lämna hemma så det blev så att jag packade ner typ hela min garderob (varför blir det alltid så?). Jag ska på Ikea också men det får nog plats det också. Jonas har farit och jobbat och det känns tråkigt att behöva vara borta från han och Sita så länge (ja, fyra dagar är länge), men det kanske är bra att vara borta ifrån varann ibland :)

Nu ska jag duscha och sen måste jag börja kolla igenom vad jag har glömt och inte. Kan någon påminna mig om att min kamera ligger i köksfönstret på laddning?


Hoppas att alla får en underbar helg och så ses vi på måndag :)


Hej igen!

Ja nu var det ju ett tag sen jag skrev nåt här i bloggen men jag har inte haft någon blogglust överhuvudtaget och så har jag inte suttit vid en vanlig dator på flera dagar så därför har det varit helst tyst från mig, men nu tänkte jag uppdatera lite innan det är dags för min Örebroresa :) Jag åker från bastuträsk 19.00 imorgonkväll och jag längtar! Allt är packat och klart :)

Jag kommer nog inte att ha någon tillgång till dator när jag är i Örebro, men jag får väll blogga om min resa lite senare. NU ska jag leta min kameraladdare och sen ska jag äta middag.

Gokväll!

RSS 2.0